Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Να σβηστεί άμεσα αυτό το αίσχος...

Απορώ που τρεις εβδομάδες τώρα δεν έχει ενοχληθεί κανένας. Τηλεφώνησα στο Δήμαρχο να τον ενημερώσω προ δεκαπενθημέρου και μου απάντησε ότι θα καλυφθεί άμεσα. Δεν έγινε απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα. 

Μπορεί για το παιδί που το έγραψε ένας αγκυλωτός σταυρός να μη σημαίνει πολλά, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο παππούς του δεν αισθάνεται το ίδιο, όπως και κάθε άνθρωπος γύρω στα 80. 

ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ και όποτε ξαναγραφτεί, θα πρέπει πάλι άμεσα να σβηστεί, όσες φορές κι’ αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ηλίας Σκαβέντζος

15 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Αν ήξεραν τι είναι αυτό τα πιτσιρίκια που το γράφουν...
    Και δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος 80 για να γνωρίζει τη φρίκη του φασισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σκόπελος είναι γεμάτη με φασιστικά οπαδικά συνθήματα, κατα κύριο λόγο του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αλλά μέχρι τώρα φαίνεται δεν σας είχε πειράξει. Σας ενόχλησε επειδή το σύνθημα της φωτογραφίας είναι στην "βιτρίνα" του νησιού μας, με λίγα λόγια σας ενοχλεί μην δώσουμε την εικόνα του φασίστα στους τουρίστες αλλα είστε εντάξει που τα παιδιά σας εξελίσοντε σε νεοναζί, ύπο την άγνοία, την ανοχή ή και την καθοδήγησή σας...

    ΥΓ1: κ. Σκαβέντζε θα μπορούσατε να χάσετε λίγη ώρα απο τον ύπνο σας και λίγα χρήματα και να το σβήνατε μόνος σας! Τί ποιό άμεσο από αυτό; Είμαι σίγουρος οτι θα νιώσετε καλύτερα. Φυσικά αυτο ισχύει για τον καθένα.

    ΥΓ2: Αν νομίζετε ότι όλοι νιώθουν φρίκη και απέχθεια προς τον αγκυλωτό σταυρό και κατ' επέκταση προς τον φασισμό τότε ίσως θα έπρεπε να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στον κόσμο που ζούμε! Ακόμα και στο νησί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τα γραφόμενα σας, γιατρέ μου δημιουργείται η εντύπωση ότι θέλατε να γράψετε κάτι για τον κ. Δήμαρχο και οχι να εκθέσετε το συγκεκριμένο θέμα.
    Θα μπορούσατε να το γράψετε με άλλο ύφος. Αλλά μάλλον θέλατε να γραφτεί η λέξη "τιποτα".
    Λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχόλιο έκανε ο αντιφά; Δεν είμαστε με τα καλά μας! Ναι βεβαίως και ενοχλεί επειδή είναι στη βιτρίνα του νησιού. Από κει και πέρα ο καθένας ας κοιτάξει τα του οίκου του και των παιδιών του. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Ούτε στα αυτονόητα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Και βεβαίως είναι δουλειά του Δήμου να το σβήσει, όπως επίσης και κάθε πολιτικό μήνυμα στους τοίχους της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή σχολιαστή 400 πιστεύεις οτι ειναι απλά θέμα Παναθηναικού - Ολυμπιακού - ΑΕΚ ? Εσένα σου άρεσε τελικά ο αγκυλωτός γιατι έτσι αφήνεις να καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6.33 M.M. : ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο αντιφα- ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καληνύχτα σε σένα που τα καταλαβαίνεις όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -Ανώνυμε 6:32 Μ.Μ.
    Μάλλον εσένα σε νοιάζει περισσότερο το πως φαίνεσαι και όχι το πως πραγματικά είσαι... Εγώ δε σκέφτομαι έτσι! Μας λες ο καθένας να κοιτάξει τα του οίκου του και των παιδιών του, μόνο που ο οίκος είναι η Σκόπελος και τα παιδιά είναι κάτοικοι του νησιού μας. Και δυστυχώς δεν έχουν μείνει μόνο στα συνθήματα αλλά έχουν προβεί και σε άλλες ενέργειες, πιο σοβαρές...

    -Ανώνυμε 6:33 Μ.Μ.
    Είναι θέμα οπαδισμού, φανατισμού, άγνοιας και μόδας!
    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!!!
    Ελπίζω αυτή τη φορά να ήμουν πιο ξεκάθαρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αντιφα έχει δίκιο. Σβάστιγγες και κέλτικοι σταυροί (εμβλήματα της ακροδεξιάς και των νεοφασιστών) βρίσκονται παντού στα βραχάκια και στο φάρο.

    Με τον Σκαβέντζο εγώ συμφωνώ στο ότι πρέπει να σβηστεί αυτό το άθλιο σύμβολο.

    Τώρα στον ανώνυμο της 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2010 6:32 Μ.Μ. θέλω να πω ότι ο αγκυλωτός σταυρός δεν πρόκειται περί οποιουδήποτε πολιτικού συμβόλου ή συνθήματος.

    Είναι ένα κατάπτυστο σύμβολο που τυράννησε και αιματοκύλησε όλη την Ευρώπη. Και την Ελλάδα ιδιαιτέρως. Πρέπει να ντρεπόμαστε και μόνο που το ανεχόμαστε να υπάρχει ζωγραφισμένο οπουδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...Η προκλητικότητα και η βία των νέων είναι ταυτόχρονα μια κραυγή διαμαρτυρίας αλλά και μια έκκληση που επιχειρεί να διαπεράσει το γυαλί της κοινωνικής σκληρότητας και αδιαφορίας αλλά δυστυχώς καταλήγει να σπάσει το γυαλί κάποιας βιτρίνας. Ακόμα ο αγώνας για βιοπορισμό (σταδιοδρομία, ανεργία) τα ελαττώματα του εκπαιδευτικού συστήματος,
    οι αντιδικίες στην κοινωνική διάρθρωση είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τους νέους να αντιδράσουν...
    ...ενώ το πρόβλημα της κοινωνικής επικοινωνίας μετατίθεται στο αόριστο μέλλον.
    Γι' αυτό χρειάζεται ενδιαφέρον, διάλογος, συμπαράσταση, μέτρα για πραγματική μόρφωση, εργασία, ελευθερία."

    Από μια έκθεση του γιού μου στις αρχές της δεκαετίας του '90, μαθητή τότε της πρώτης λυκείου.
    Σήμερα διαλέγοντας για να πετάξω κάποια βιβλία βρήκα το τετράδιό του. Ευτυχώς το ξεφύλλισα κι έτσι δεν κατέληξε στον κάδο.
    Η μαμά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το απόσπασμα από την έκθεση του παιδιού μου τη στέλνω προς απάντηση του: "αν ήξεραν τα πιτσιρίκια"
    Η μαμά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tο διαβάσαμε κι' αυτό, μια μητέρα να δικαιολογεί το νεο-ναζισμό λόγω του σημερινού αδιεξόδου των νέων.
    Ο Χίτλερ εκμεταλευόμενος τα αδιέξοδα και τη απόλυτη φτώχεια της εποχής που μάστιζε το Γερμανικό λαό ανέβηκε στην εξουσία και αιματοκύλησε το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποτέ και καμμιά μάνα δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει
    ούτε τους ναζί ούτε τους νεο-ναζί και πρώτη απ' όλες εγώ!..Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι δεν μπορούμε απαίδευτα και αβασάνιστα να κατηγορούμε τα παιδιά για ένα κόσμο που εμείς έχουμε δημιουργήσει ή διατηρούμε!..Κανένα παιδί δε γεννιέται "διαβρωμένο".
    Τα παιδιά μας εμείς τα εμπλέκουμε σε ό,τικαλό ή κακό συμβαίνει. Τα παιδιά είναι το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας και η μοναδική μας ελπίδα.
    Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που, πραγματικά συγκινημένη βρίσκοντας μετά από τόσα χρόνια το τετράδιο του παιδιού μου, έστειλα απόσπασμα της έκθεσής του όπου φαίνεται το πως σκέφτονται τα παιδιά και τι προβληματισμούς(τόσο επίκαιρους και σήμερα) έχουν..
    Ίσως βέβαια αυτό να μην έχει να κάνει απόλυτα με το θέμα της ανάρτησης αλλά δεν μπορούμε επιτέλους να
    ρίχνουμε ευθύνες στα παιδιά για πράγματα που εμείς
    φταίμε.
    Όσο για το πια μπορεί να είναι η πορεία των παιδιών μας ας κάνουμε αυτό ακριβώς που ζητάει στον επίλογό του ο γιός μου(που ο προπάππος του-παππούς μου- πολέμησε το φασισμό και επί κατοχής και μετά και το πλήρωσε με αίμα)
    Η μαμά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ο Χίτλερ εκμεταλευόμενος τα αδιέξοδα και τη απόλυτη φτώχεια της εποχής που μάστιζε το Γερμανικό λαό ανέβηκε στην εξουσία και αιματοκύλησε το κόσμο."

    Κι αυτό αρχίζει να ξανασυμβαίνει στον κόσμο μας δυστυχώς... Οι ακροδεξιοί, εθνικιστές, αντι-μουσουλμάνοι, κα φασίστες σηκώνουν κεφάλι... Πρέπει να προσέχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσοχή στους ΣΩΤΗΡΕΣ, από όπου κι αν προέρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.