Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Ευαγγελίστριας Αρχιμανδρίτης Άγγελος Λύσσαρης



Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης αναγγέλεται η κοίμηση του αοιδίμου ήδη Αρχιμανδρίτου Αγγέλου Λύσσαρη, Ηγουμένου της ιστορικής και σεβασμίας Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου.
Ο αοίδιμος π. Άγγελος, γεννήθηκε στην Χαλκίδα από ευσεβείς γονείς το 1945 και από μικρής ηλικίας, μετακομίζοντας στην Αθήνα οικογενειακώς, συνδέθηκε με τις Χριστιανικές Ενώσεις του αοιδίμου π. Αγγέλου Νησιώτη.
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε για χρόνια στον Δήμο Αθηναίων.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 πραγματοποίησε τον ιερό πόθο, που είχε από την παιδική του ηλικία και συγκαταλέχθηκε στις τάξεις του ιερού Κλήρου, καρείς μοναχός και χειροτονηθείς Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο (Στέκα).
Το 1997 και μετά την κοίμηση του μακαριστού Ηγουμένου της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου Αρχιμ. Γερασιμου Ζούρα, ζήτησε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη), να εγκαταβιώσει στην ίστορική αυτή Ιερά Μονή της Ι.Μ. Χαλκίδος και από τότε ανέλαβε την Ηγουμενία της.
Τον Ιούλιο του 2003 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο (Τριανταφύλλου).
Στα 13 χρόνια της ηγουμενίας του, ο π. Άγγελος ανακαίνισε πλήρως το κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής, συνέβαλε ουσιαστικά στην πλήρη καταγραφή και αναγνώριση της περιουσίας της, ενώ η Ιερά Μονή δεν υστέρησε και σε κοινωνική προσφορά στην κοινωνία της Σκιάθου, για την οποία πολλούς επαίνους κατά καιρούς έλαβε.
Τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρήθηκε από την επάρατο νόσο, εμπιστευόμενος τον εαυτό του στην προστάτιδά του Παναγία, γινόμενος παράδειγμα υπομονής και καρτερίας για όσους τον γνώρισαν.
Η εξόδιος Ακολουθία του θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο Θεός να του χαρίσει την Βασιλεία Του.

3 σχόλια:

  1. Αντίο πάτερ. Σ'ευχαριστούμε για όλα.
    Είμαι σίγουρη ότι και από κει ψηλά θα συνεχίσεις το έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.Ποτέ πάτερ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πατερα αγγελε ευχαριστουμε για ολα ειμαι ευτυχης που σε γνωρισα απο κοντα ησουν υπεροχος ανθρωπος δεν σε ξεχναμε ποτε ολη η παρεα που μας υποδεχοσουν στο λιμανι.ευχαριστουμε για ολα..καλο σου ταξιδι κοντα στον θεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.