Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Γράμμα από την Αλόννησο...

Μέσω του βήματος που μου έδινε ανέκαθεν η αξιόλογη εφημερίδα σας, θέλω να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι εγώ, η οικογένειά μου καθώς και χιλιάδες Έλληνες που πάντα, όσον αφορά την οικονομική μας συμπεριφορά, απλώναμε τα πόδια μας όσο φτάνει το πάπλωμα, βρεθήκαμε να χρωστάμε σε κάποιες διεθνείς τράπεζες 30.000 κατά κεφαλή. Ποιοι πλαστογραφούσαν μετά από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα τις υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων για παραχώρηση δανείων και τώρα, αντί να σαπίζουν σε κάποια φυλακή κυκλοφορούν ανάμεσά μας;
Επίσης με εξόργισε το στατιστικό συμπέρασμα...
του Υπουργείου Υγείας, ότι κάθε ασφαλισμένος κάνει χρήση φαρμάκων κατ' έτος 700 ευρώ. Οικογενειακώς, αν και ο σύζυγός μου είναι ιατρός συμβατικής ιατρικής, ακολουθούμε την Ομοιοπαθητική Ιατρική πάνω από 20 χρόνια. Η εκάστοτε Ομοιοπαθητική αγωγή μας κοστίζει από 1 έως 10 ευρώ, τα οποία πληρώνουμε οι ίδιοι. Το ίδιο συμβαίνει και με δεκάδες χιλιάδες ασθενείς της Ομοιοπαθητικής. Πως τολμούν να μας σπιλώνουν με τη ρετσινιά της φαρμακοκαταβόθρας, κατάσταση που το ίδιο το σύστημα έθρεψε και διατήρησε για δεκαετίες. Αντί να στρέψουν το βλέμμα σε εναλλακτικές ιατρικές επιστήμες για να βοηθήσουν και τον άνθρωπο και την οικονομία επιδίδονται σε αφορισμούς για την υπερκατανάλωση φαρμάκων. Ας σταματήσουν γενικολογίες και αοριστολογίες. Δε χρωστάμε όλοι το ίδιο σε αυτήν την πατρίδα που την παραδώσατε σε διεθνείς τοκογλύφους.
Το δεύτερο θέμα που με απασχολεί είναι το γεγονός ότι ο Σταθμός περίθαλψης και διάσωσης της μεσογειακής φώκιας στην παραθαλάσσια περιοχή Γέρακας (ένα στολίδι για το νησί) αφέθηκε να ρημάξει, η περίθαλψη της φώκιας γίνεται σε μια παράγκα στη Στενή Βάλα και ετοιμάζεται η κατασκευή άλλου κέντρου περίθαλψης από τη MOm σε άλλο σημείο του νησιού. (άλλα εκατομμύρια ευρώ). Απαιτώ σαν φορολογούμενη πολίτης να επισκευαστεί  και να τεθεί σε λειτουργία ο παλιός σταθμός ο οποίος εσκεμμένα αφέθηκε να ρημάξει. Πήρα την πληροφορία ότι η παράγκα της Στενής Βάλας ανήκει στη ΜOm, ενώ ο σταθμός του Γέρακα σε κάποιον άλλον φορέα. Να τσακιστούν οι δύο φορείς και να βρουν την πιο οικονομική λύση. Πετάμε τη λέξη φορέας και δίνουμε υπόσταση σε έννοιες ασαφείς και νεφελώδεις. Μη ξεχνάμε φορέα αποκαλούμε και κάποιον όταν κουβαλά μια λοιμώδη ασθένεια π.χ ηπατίτιδα, aids, λαμογίτιδα (εκ του λαμόγιο, μήπως απ' το αρχαίο λυμαίνομαι;)
Τρίτο γεγονός, κατάπτυστο που δείχνει κοινωνική βαρβαρότητα, είναι το θέμα σφαγείο της Αλοννήσου. Κλειστό πάνω από δεκαετία ενώ η σφαγή των ζώων γίνεται κυριολεκτικά στο γόνατο. Ποιος φορέας είναι πάλι υπεύθυνος εδώ και τελεί εν υπνώσει; Κι αν ένας φορέας κοιμάται πως υφίσταται η χρηματοδότησή του;
Τέταρτο θέμα Νεκροφόρα-Νεκροθάλαμος. Δεν ξέρω αν είναι αρμοδιότητα Δήμου ή Εκκλησίας αλλά φέρετρα με σορούς πάνω σε καρότσες του δήμου κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού για τους έχοντες πολιτισμό είναι μάλλον αρμοδιότητα πολιτιστικής κουλτούρας. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι γιατί μένουν άλαλοι μπροστά σ' ένα τέτοιο θέαμα.
Μέσα σ' όλα είχαμε ένοπλη ληστεία στο νησί, θανατηφόρα τροχαία, κι όπως πάντα Ιατρείο και Αστυνομία τράβηξαν των παθών τους λόγω έλλειψης υποδομών, έμψυχου και άψυχου υλικού. Όποιος αντικρίσει το Διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου και τον προϊστάμενο του Αστυνομικού Τμήματος Αλοννήσου θα αντιληφθεί από την εμφάνισή τους πόσο έχουν καταπονηθεί και υπερέβησαν εαυτόν οι δύο εν λόγω «Δημόσιοι Υπάλληλοι» (Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια).
Να ευχηθούμε επίσης σιδερένια υγεία στον Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας ο οποίος αν και φρεσκο-χειρουργημένος δε θεώρησε σκόπιμο να κάνει χρήση αναρρωτικής άδειας λόγω θερινής κίνησης στο νησί και υπέστη όλη την ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι υπάλληλοι της κάθε τράπεζας (π.χ ανακρίσεις, αναπαραστάσεις κλπ) όταν γίνει απόπειρα ληστείας σε αυτή.
Άς αλλάξω λίγο κλίμα... Φέτος από το νησί μας πέρασαν αρκετοί επώνυμοι όπως ο κ. Καστανίδης, η κα Πετραλιά, ο κ. Ρέμος, η κα Λάτση, ο κ. Ψινάκης, η κα Κουλιανού και αρκετοί άλλοι. Τους ευχαριστούμε για την προτίμησή τους όπως ευχαριστούμε και τους χιλιάδες άλλους επισκέπτες του νησιού. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι οικοδεσπότες και ας μας συγχωρήσουν για τα όποια λάθη ή παραλήψεις μας. Βρισκόμαστε σ' ένα νησί το οποίο δεν έχει τουριστική παράδοση, αλλά όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο με καλύτερες τιμές, καλύτερο χαμόγελο, καλύτερη διάθεση.
Με εκτίμηση,
Βάνα Αθανασίου
Αλόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.