Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Σκόπελος: Απαγόρευση της στάθμευσης

Ένα θετικό μέτρο για την αναβάθμιση
του παραδοσιακού οικισμού
Μετά την παραλία σειρά παίρνει ο οικισμός. Πολλοί το πρότειναν, άλλο τόσοι κάτοικοι και επισκέπτες το επιθυμούσαν, αλλά κανείς δεν τολμούσε να το πραγματοποιήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες» το τοπικό συμβούλιο της Σκοπέλου, δια του προέδρου του Φίλιππα Σάββα εισηγήθηκε στον Δήμαρχο και αυτός με τη σειρά του το απεδέχθη, την απαγόρευση της στάθμευσης εντός του οικισμού της Σκοπέλου από 10 Ιουνίου.
Οι κάτοικοι του οικισμού ενημερώθηκαν με ειδοποιήσεις που βρήκαν στα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους, τις οποίες υπογράφει το αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου, το οποίο θα έχει και την ευθύνη για την τήρηση του μέτρου.
Η ειδοποίηση του Α.Τ. Σκοπέλου γράφει:
«Γνωρίζεται ότι από την 10-6-2011 θα απαγορεύεται αυστηρώς η στάθμευση των οχημάτων εντός του οικισμού σε σημεία όπου υπάρχει σχετική ρυθμιστική πινακίδα Ρ-40, αλλά και σε σημεία που η κίνηση λοιπών οχημάτων καθίσταται δυσχερής.
Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως άμεσα απομακρύνετε το όχημά σας, διαφορετικά θα σας βεβαιωθεί σχετική παράβαση.»

18 σχόλια:

  1. Πολύ καλό μέτρο! Πολλά πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι καλό μέτρο. Όμως τι θα γίνει με τα μηχανάκια που περνάνε μέσα από τον παλιό οικισμό και χαλάνε το κόσμο με τις εξατμίσεις τους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ σημαντικο πραγματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για τα μηχανακια εναν απλο ελεγχο στις εξατμισεις απο την αστυνομια για τον θορυβο και κατασχεση του διπλωματος σε πρωτη φαση για ενα μηνα

    λιγες μερες να σταθουν σε καποια σημεια τα εχουν ελεγξει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ σωστος ο 11.13. Κοψτε την κυκλοφορια εντελως μεσα στο χωριο. Μηχανακια, τα παντα.
    Αφηστε τον κοσμο να περπατησει ελευθερος πια.
    Μονο καλο μπορει να κανει το περπατημα. Ποιο περπατημα δηλαδη? Αυτα τα πεντε δεκα λεπτα απο την παραλια σε οποιοδηποτε σπιτι του χωριου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, πάρα πολύ καλό μέτρο...γι'αυτούς που βαριούνται να περπατήσουν λίγα μέτρα και θέλουν να μου παρκάρουν απ'έξω ακριβώς από το σπίτι τους.1)Γι'αυτούς όμως που το χρειάζονται λόγω δουλειάς???Τι θα κάνουν;;;Θα ξεφορτώνουν στο λιμάνι και θα κουβαλάνε τα πράγματα στην πλάτη τους ή θα ξεφορτώνουν και μετά θα πάνε να παρκάρουν στο λιμάνι και θα γυρίζουν με τα πόδια μεγάλοι άνθρωποι;;;Και καλά να μένουν κοντά...Αν μένουν εις του διαόλου το κέρατο;;;2)Και άλλο ένα που πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά,γιατί έχω τύχη μπροστά σε τέτοιο περιστατικό...Νομίζω ότι κάποια αυτοκίνητα χρειάζονται μέσα στη χώρα,είναι μία ασφάλεια και για τους ηλικιωμένους!!!Είχε τύχει να πέσει ηλικιωμένη από τις σκάλες και να χρειάζεται επειγόντως να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και ξυπνήσαμε τον γείτονα με το αυτοκίνητο και ευτυχώς που την πήγε αμέσως με τις πιζάμες παρακαλώ!(Όπως ξέρετε όσοι ζείτε μόνιμα στο νησί,σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά εκεί..άρα και το ασθενοφόρο αποκλείεται να έρθει στην ώρα του,άσε που μέσα στα στενά είναι δύσκολη η πρόσβαση!)Μήπως,λέω μήπως...να μην πέρνουμε στα "κουτουρού" αποφάσεις έτσι για να τις πάρουμε ή τουλάχιστον να τις σκεφτόμαστε λίγο καλύτερα;;;(Τα μηχανάκια είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα,αν θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά,πάρτε μέτρα γι'αυτή την κατάσταση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητέ
    το ασθενοφόρο ή το όχημα της πυροσβεστκής δυσκολεύονται να μπουν στον οικισμό λόγω του ανεξέλεγκτου και άναρχου παρκαρίσματος. Πολλές φορές δυσκολεύεται και το απορριμματοφόρο. Ρωτήστε τους οδηγούς αυτών των οχημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ. ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ,,ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΔΕ η του ΔΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ η ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ,, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι πάει να πει αποφάσισε ο Δήμος και τέλος;Από πότε έχουμε "χούντα" και δεν το ξέρω;Ο Δήμος είναι για να αποφασίζει, μέσα από ψηφοφορίες των μελών που εκλέχθηκαν,για το καλό όλων μας!Ποιοι ψήφισαν υπέρ αυτού του μέτρου και ποιοι κατά;Να ξέρουμε δηλαδή τι μας γίνεται..Μακάρι αν ισχύσει, να ισχύσει για ΟΛΟΥΣ και όχι για τους "γνωστούς" και "φίλους" να γίνονται τα γνωστά ρουσφέτια!Γιατί πολλοί "γνωστοί" και "φίλοι" παρκάρουν στις γειτονιές και θα είναι δύσκολο να ξεβολευτούν έτσι απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε 4 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011 2:09 Μ.Μ.
    φαίνεται πεντακάθαρα πως είσαι ένας από αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους και δεν κάνουν ούτε δυο βήματα για να φτάσουν στο σπίτι τους.
    Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κάποιος την αδικαιολόγητη αντίδρασή σου και τα αβάσιμα σχόλια σου.
    Γιατί δεν πιστεύω να θεωρείς σοβαρά πως ένα σταθμευμένο μηχανάκι καλύπτει τον ίδιο χώρο με ένα αυτοκίνητο.
    Άσε που το πρώτο σε περίπτωση ανάγκης μπορείς να το μετακινήσεις και να με μεταφέρεις σε κάποιο άλλο σημείο, σε αντίθεση με το δεύτερο που χρειάζονται ώρες μέχρι να ανακαλύψεις σε ποιον ανήκει και χίλια παρακάλια για να τον πείσεις να το μετακινήσει ώστε να περάσει κάποιος.
    Σε παρακαλώ λοιπόν μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, μόνο και μόνο γιατί έτσι σε βολεύει ούτε να προσπαθείς να δικαιολογηθείς μετατοπίζοντας σε άλλους τις δικές σου ευθύνες και υποχρεώσεις.
    Είναι πολύ σωστό το μέτρο και μακάρι να εφαρμοστεί, γιατί η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη.
    Όσο για τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες που χρειάζεται να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους, σίγουρα θα βρεθεί λύση, όπως να τους δοθεί κάποια άδεια με συγκεκριμένη ώρα και για συγκεκριμένη ώρα (γιατί σε μερικούς το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα μπορεί να κρατήσει ακόμα και μέρες!)
    Τέλος αν τύχει μια φορά στους τρεις μήνες να χρειαστεί να έρθει το ασθενοφόρο για να μεταφέρει κάποια γριούλα τότε είναι υποχρεωμένο να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα είναι εύκολη η πρόσβασή του στο συγκεκριμένο σημείο από την στιγμή που θα λείπουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
    Μόνο σε περίπτωση που δεν έρθει μπορείς να διαμαρτυρηθείς και τότε όλοι θα είμαστε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα πρόβλημα ακόμα πιο σοβαρό που πρέπει να λύσει η αστυνομία, γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό ατύχημα, είναι το παρκάρισμα εξω από τα ξενοδοχεία καταλαμβάνοντας σχεδόν την μια λωρίδα κυκλοφορίας (SKOPELOS VILLAGE, RIGAS HOUSE κ.τ.λ).Πολλοί ξενοδόχοι έκαναν επεκτάσεις των ξενοδοχείων τους και αδιαφόρησαν παντελώς για το θέμα παρκαρίσματος,ήδη έχουν συμβεί ατυχήματα και έχουν βρεθεί αυτοκίνητα στην θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε 5 Ιουνίου 2011 11:30 π.μ.,
    Σε πληροφορώ ότι δεν έχω ούτε αμάξι, ούτε μηχανάκι και κυκλοφορώ με το ποδήλατό μου γιατί θεωρώ ότι είμαι αρκετά νέος (μόλις 27 ετών),ώστε να μη μπορώ να περπατήσω λίγα μέτρα και να χρειάζομαι μεταφορικό μέσο. Επομένος δεν 'φαίνεται' τίποτα 'πεντακάθαρα' και μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα!Το να λέει κάποιος την γνώμη του δεν είναι αντίδραση αλλά δικαίωμα.
    Αν διάβασες στην αρχή είπα ότι το μέτρο ως μέτρο είναι πολύ καλό αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις τουλάχιστον γι'αυτές τις δύο σοβαρές περιπτώσεις που προανάφερα και όχι να βιαζόμαστε μόνο και μόνο για να λέμε ότι πήραμε μέτρα (ή για να εισπράξει ίσως η δημαρχεία,γιατί αν ενδιαφέρονταν μόνο για το καλό των πολιτών τότε πρώτα θα έβρισκαν λύση για τα 'παράνομα' μηχανάκια)!
    Α και δεν χρειάζεται να γίνει το χειρότερο και μετά να διαμαρτηρηθούμε.Σκοπός είναι να βλέπουμε μπροστά και να προλαβαίνουμε καταστάσεις!
    Φιλικά είναι τα λόγια μου και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.Αντε και καλό καλοκαίρι να έχουμε,με υγεία πάνω από όλα και καλές δουλειές σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΗΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 7.30 ΜΜ
    ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΠΟΧΗ Ο/Η ΤΙΓΡΗΣ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΧΟΥΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....

    ,,το τοπικό συμβούλιο της Σκοπέλου, δια του προέδρου του Φίλιππα Σάββα εισηγήθηκε στον Δήμαρχο και αυτός με τη σειρά του το απεδέχθη, την απαγόρευση της στάθμευσης εντός του οικισμού της Σκοπέλου από 10 Ιουνίου.,,

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ...!!!) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ. ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε παιδιά δεν μας λέτε που θα τα παρκάρουμε τα ρημάδια αν τα βγάλουμε όλα εκτός οικισμού; Θα γεμίσει το parking και οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε; Είναι και καλοκαίρι τώρα.. Θα έρθουν και τουρίστες (έτσι θέλουμε να πιστεύουμε δηλαδή) και θα γίνεται χαμός. Αυτό το σκεφτήκατε; Τουλάχιστον το μέτρο να ισχύσει από Σεπτέμβρη έως Ιούνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι ίσως απο τους τυχερούς που μένουν στην Ελευθερώτρια,έναν δρόμο πάνω απτο parking, εγώ και άλλοι 5 γείτονες που παρκάρουμε εξω απο τα σπίτια μας τα αμάξια μας θα τα πάρουμε αλλά σκέφτηκε ο κύριος Σάββας (αναφέρω αυτόν γιατί αυτός έκανε την εισήγηση αν και δεν νομίζω οτι ο ίδιος θα απαρνηθεί το μηχανάκι του για να πάει στο γυφτόρεμα όπου είναι το σπίτι του)και οποιοσδήποτε συμφώνησε οτι εμείς μόνο θα καταλάβουμε 5 θέσεις απτο parking που θέλω να ελπίζω οτι το καλοκαίρι θα είναι πολύτιμες???Ολα αυτά τα χρόνια απαγορευόταν η κυκλοφορία απο τις 8 και μετά αλλα μπορούσαμε να παρκάρουμε και στο κάτω κάτω εάν υπάρχει απαγόρευση τις κυκλοφορίας τότε ποιόν ενοχλούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Τίγρη,
    Όλοι έχουμε κρίση και ο καθένας πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να εκφράζει κόσμια πάντα, αυτά που πιστεύει!Γι' αυτό άλλωστε λέμε ότι έχουμε δημοκρατία. Φυσικά διάβασα το κείμενο, αλλά και τα σχόλια. Αν απάντησα έτσι (ίσως λίγο καυστικά με την "χούντα" )είναι γιατί δεν μου άρεσε η πρόταση σου, στο πρώτο σχόλιο σου:ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΛΟΣ. Σαν να μας λες δηλαδή ότι δεν μπορούμε να κριτικάρουμε τις αποφάσεις του Δήμου;Αν είναι ποτέ δυνατόν!Ζητώ συγνώμη αν "παρενόησα" και δεν το εννοούσες έτσι.
    Ούτε πνεύμα θέλω να πουλήσω (δεν είναι του δικού μου χαρακτήρα "Τίγρη"), ούτε είμαι φίλος σου (γιατί αν ήμουν θα τα έλεγα μπροστά σου και όχι μέσα από το blog, τουλάχιστον εγώ έτσι έχω μάθει και έτσι κάνω με τους ΦΙΛΟΥΣ μου), ούτε χαζός για να μη καταλαβαίνω κείμενα, σχόλια και από ποια συμβούλια απαρτίζεται ο Δήμος, ούτε θα έρθω άλλο σε αντιπαράθεση μαζί σου. Δεν μπορώ όμως να πάψω να σχολιάζω και να ασκώ κριτική στα δρώμενα. Είτε αρέσει,είτε όχι.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ,,ΚΑΥΣΤΙΚΗ,, ΣΟΥ ΛΕΞΗ... ,,ΧΟΥΝΤΑ,, ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ...ΦΙΛΟΣ... ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΨΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΕΡΕΤΩ...ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ..... ΦΙΛΟΣ ΤΟΝ BLOG ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ,,ΤΙΓΡΗ,, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΣ.
    ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω μαγαζι μεσα στον οικισμο και επομενως εχω και παραλαβες. Και εγω ξεφορτωνω τα εμπορευματα μου αλλα δεν αφηνω το αυτοκινητο στη γειτονια γιατι ενοχλει και την κυκλοφορια αλλα πιο πολυ την αισθητικη του χωριου. Τα πιο πολλα νησια δεν επιτρεπουν την κυκλοφορια εντος οικισμου και ειναι πιο ανεπτυγμενα τουριστικα απο μας. Απλα δεν εχουμε την διαθεση να βοηθησουμε στην αναπτυξη, παντα τα περιμενουμε ετοιμα ενω παντα κριτικαρουμε και παντα κακοπροαιρετα. Οσο για τις εξατμησεις που μας ενοχλουν ... οι γονεις των παιδιων τους αγορασαν τα μηχανακια ,υπεγραψαν για την αδεια και τους πληρωνουν τα ακριβα προστιμα που κοβει η αστυνομια οταν τους κανει ελεγχο. ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΓΟΝΕΙΣ...ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΣΑΣ. Πρεπει να προσγιωθουν λιγο, ερχονται πιο δυσκολες εποχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.