Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Επιβολή στους ασθενείς πολίτες οικονομικών εμποδίων στη χρήση των δημόσιων Νοσοκομείων και μια ακόμα επιβάρυνση στην φαρμακευτική τους δαπάνη

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/EKM
Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για το Μέτρο καταβολής
25 ευρώ για κάθε ασθενή που θα νοσηλεύεται σε δημόσιο Νοσοκομείο
• Το Υπουργείο Υγείας, αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες της χώρας, καταδικάζοντας τους σε υγειονομική εξαθλίωση. 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημοκρατική αλλαγή και την κυβέρνηση της αριστεράς, θα καταργήσει αυτά τα μέτρα και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες
«Με τον ερχομό του νέου έτους, προστίθεται μια επιπλέον (κλικ) οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους πολίτες και μάλιστα σε μια περίοδο, που η κοινωνία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της καθημερινότητας, με τραγικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο και την υγεία των πολιτών.
Ενεργοποιείται από 01-01-2014 το μέτρο της καταβολής 25 ευρώ για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ.
Επίσης από 01-01-2014 ισχύει και η υποχρεωτική καταβολή ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Και τα δυο αυτά μέτρα προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και προστίθενται στο άδικο μέτρο πληρωμής των 5 ευρώ, που αφορά τα Εξωτερικά Ιατρεία στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Τα μέτρα αυτά επιβάλλουν νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών, που...
χρειάζονται να νοσηλευθούν στα δημόσια Νοσοκομεία. Έτσι θα αυξηθεί τόσο η νοσηρότητα όσο και η θνησιμότητα γιατί απλά, πολλοί ασθενείς, δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, όταν τους παρουσιάζεται πρόβλημα, να νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία. Θα πρέπει δηλαδή να πληρώνεις για να έχεις πρόσβαση σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, παρότι μέχρι τώρα παρακρατούνται οι ασφαλιστικές εισφορές από όλους τους εργαζόμενους πολίτες. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε, το μόνο που θέλουν, είναι να εισπράξουν 50-60 εκ. ευρώ.
Στις 02/01/2013 από κανάλι των Αθηνών, ως είθισται και όχι από το Υπουργείο, ο κ. Υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε, έτσι απλά και κυνικά ότι «όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα 25 ευρώ, μετά το πέρας της νοσηλείας τους σε Νοσοκομείο, δεν θα τους κλείνουμε και φυλακή!!» Χιούμορ ή αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών; Και για την πληρωμή του 1 ευρώ ανά συνταγή, ότι «η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει μετά από την έκδοση σχετικής εγκυκλίου σε λίγες μέρες».
Αλλαγές για τους ασφαλισμένους προβλέπονται και στη φαρμακευτική περίθαλψη.
Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3117/9-12-2013) προβλέπει ότι, ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός θα δύναται στο 2014 να συνταγογραφεί, ανά μήνα, μέχρι το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε στο 2013.
Αν ξεπεράσει το όριο δαπάνης δεν θα μπορεί να συνταγογραφήσει, γιατί θα ελέγχεται από τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι λοιπόν, οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μένουν χωρίς τα… φάρμακά τους, στην περίπτωση που ο θεράπων ιατρός τους ξεπεράσει το όριο δαπάνης που του έχει ορίσει ο ΕΟΠΥΥ.
Και αυτό το μέτρο, θα συνθλίψει οικονομικά τους πολίτες και θα επιβαρύνει περισσότερο την ήδη άσχημη οικονομική τους κατάσταση.
Σε μια περίοδο κρίσης και φτωχοποίησης, έχουμε την επιβολή στους ασθενείς πολίτες οικονομικών εμποδίων στη χρήση των δημόσιων Νοσοκομείων και μια ακόμα επιβάρυνση στην φαρμακευτική τους δαπάνη.
Το Υπουργείο Υγείας, αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες της χώρας, καταδικάζοντας τους σε υγειονομική εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημοκρατική αλλαγή και την κυβέρνηση της αριστεράς, θα καταργήσει αυτά τα μέτρα και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες.»