Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Oι ομορφιές της Σκιάθου στο "ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ"

Μαζί με το "Πρώτο Θέμα"

Η αεροφωτογραφία της παραλίας  Λαλάρια στη Σκιάθο με την τρύπια πέτρα είναι μια από αυτές που κοσμούν τον φωτογραφικό λεύκωμα ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ, το  συλλεκτικό λεύκωμα  με τις πιο μαγικές φωτογραφίες της Ελλάδας από ψηλά, έτσι όπως θέλουμε όλοι να βλέπουμε τις ομορφιές της  χώρας μας .

Τα Λαλάρια με την τρύπια πέτρα, τ' ασημένια βράχια και τα γαλαζοπράσινα, καθάρια νερά, μια ακτή που αξίζει να την απολαύσει κανείς.Η φημισμένη παραλία  με τα πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο στρογγυλά βότσαλά της βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Το όνομά της το οφείλει στα κατάλευκα, σχεδόν στρογγυλά βότσαλά της που στο τοπικό ιδίωμα λέγονται «λαλάρια». Τα βότσαλα δημιουργήθηκαν και εξακολουθούν να δημιουργούνται καθημερινά, εδώ και εκατομμύρια χρόνια, καθώς το λυσσασμένο αφρισμένο κύμα πέφτει με μεγάλη δύναμη πάνω στα κατάλευκα άσπρα βράχια της απότομης και απρόσιτης ακτής κάτω από την μανιασμένη δύναμη του δυνατού βοριά και αποσπά κομμάτια τους που μετά χιλιάδες και...
εκατομμύρια χρόνια γίνονται στρογγυλά βότσαλα.

Πολλοί επισκέπτες που αγαπούν την Σκιάθο θεωρούν ότι το νησί έγινε διάσημο στα πέρατα του κόσμου από τις φωτογραφίες αυτής της παραλίας. Η παραλία, απρόσιτη από την στεριά, δεν διαθέτει απολύτως τίποτα, εκτός από την απόλυτη ομορφιά του τοπίου. Η θάλασσα συνήθως ανήσυχη, η παραλία «αναστενάζει» καθώς τα «λαλάρια» ανακατεύονται από το κύμα, η γνωστή σε όλους μας από τις φωτογραφίες «Τρύπια Πέτρα» στέκει αγέρωχη και προστατεύει την παραλία και οι άσπροι εντυπωσιακοί βράχοι υψώνονται σχεδόν κατακόρυφα από την παραλία Και όποτε ο καιρός το επιτρέπει, τις ημέρες που δεν φυσάει βοριάς, κόσμος πολύς με τα καραβάκια από την πόλη έρχεται για λίγες ώρες στην έρημη παραλία για να απολαύσει την πεντακάθαρη θάλασσα του Αιγαίου, κάτω από τον ελληνικό ήλιο που λάμπει στον καταγάλανο και διάφανο ουρανό της Μεσογείου στην παραλία με τα λευκά στρογγυλεμένα βότσαλα. Φυσικά, η φωτογράφιση του τοπίου, ιδιαίτερα του βράχου με την μεγάλη τρύπα που βλέπεις από πίσω του την θάλασσα και τα καραβάκια που έρχονται, αποτελούν για κάθε επισκέπτη ένα από τα πιο σημαντικά «καθήκοντά» του. Επίσης πρέπει να φροντίσετε για νερό, ομπρέλα, αν θέλετε σκιά, ή ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεστε, γιατί πρέπει να το τονίσουμε ξανά, εδώ δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από την απόλυτη ομορφιά του τοπίου.

Όποτε φυσάει βοριάς κανείς δεν τολμάει να προσεγγίσει στην παραλία, γιατί δεν υπάρχει κανένα μέρος για να προφυλαχτεί κανείς από την μανιασμένη θάλασσα όταν ορμητικά χιμάει να σκαρφαλώσει στην απότομη βραχώδη ακτή. Ομοίως και τις μέρες που έχει έρθει το καραβάκι και έχει φέρει κόσμο, αν χαλάσει ο καιρός, αμέσως το καραβάκι φεύγει και μεταφέρει τους επισκέπτες της παραλίας στην φιλόξενη αγκαλιά της πόλης της Σκιάθου.

Στην παραλία προσεγγίζουν και μικρά ιδιωτικά σκάφη, αλλά μόνον εφόσον γνωρίζετε τα νερά και την διαδρομή έως εδώ. 

πηγή φωτογραφιών: ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ

Επεξεργασία  - Αναδημοσίευση  κειμένου από greekhotel.com / Λάμπρος Σανιδάς


Επεξεργασία Φωτογραφιών: Λάμπρος Σανιδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.