Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Φενάκη ή Πανάκεια;

Γράφει ο
Θανάσης Φλωρούς
Εκλογές 2014. Μυστικό; Δεν νομίζω. Αλλά απ' όσα ακούω και βλέπω φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Όλες οι παρατάξεις παίζουν ένα είδος "κρυφτό". Γιατί; Φοβούνται;

Μήπως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόσμο; Ντρέπονται;

Αλλά και αυτοί που είναι αντιπολίτευση του 27% πού είναι; Κάνουν διεργασίες; Ψάχνουν να βρουν τι μάσκες θα φορέσουν τις απόκριες;

Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι εδώ! Κάθε χρόνο, όλο το χρόνο, κάθε στιγμή είναι δίπλα μας, ανάμεσά μας.

Δεν φοράει μάσκες, δεν ντρέπεται κανέναν, αγωνίζεται, κάνει αντιπολίτευση κάθε μέρα, σε κάθε τόπο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Όταν όλα είναι πολιτική δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε μόνο τις δημοτικές εκλογές, ότι τάχα μου είναι κάτι διαφορετικό. Δεν είναι...
καθόλου διαφορετικό, σε τοπικό επίπεδο οι συνεργασίες είναι ευκολότερες, αλλά οι πολιτικές που εκφράζουν τα πολιτικά πρόσωπα που απαρτίζουν τους συνδυασμούς είναι ίδιες. 'Αλλωστε αυτό το έχουμε ζήσει και το ζούμε χρόνια τώρα στο πετσί μας.

Κάποιοι λένε ότ ιείναι δύσκολο να αποφασίσει ο νυν δήμαρχος του νησιού μας αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί; Τόσα καλά έκανε, ακολούθησε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα να έχει ο Δήμος ακόμα και πρωτογενές πλεόνασμα. Μιλάμε για μεγάλο επίτευγμα! Κάποιοι άλλοι δε ψάχνουν για κομματική στήριξη, αλλά δεν το μαρτυρούν! Κάποιοι άλλοι αυτοαποκαλούνται Αριστεροί - Ανεξάρτητοι!

Όλοι οι παραπάνω έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αν ψάχναμε να της βρούμε ένα συνώνυμο θα ήταν "μονόδρομος". Αυτός ο μονόδρομος που τελειωμό δεν έχει μας κρατάει από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δεν μπορούμε στη ζωή μας να βαδίζουμε σε ένα μονόδρομο δίχως τέλος. Μια Ευρωπαϊκή Οικονομική (ΕΟΚ) όπως λεγόταν αρχικά, που ο μόνος σκοπός που έχει από τότε μέχρι σήμερα είναι η υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων του Κεφαλαίου και το τσάκισμα του Λαού. Δεν είναι η Ευρώπη των Λαών που θέλουμε εμείς. Η Ευρώπη γεωγραφικά δεν έχει καμιά σχέση με αυτή την Ε.Ε. της διαφθοράς, των μονοπωλίων και των τραπεζών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι απέναντι σε όλα αυτά, αγωνίζεται, αντιπαλεύει, συγκρούεται, πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο λαός της Σκοπέλου μας γνωρίζει έτσι όπως είμαστε, χωρίς μάσκες, φρου - φρου και αρώματα. Έχει πείρα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα πράξει το σωστό.
Το ψέμα που λέγεται για εξαπάτηση ή παραπλάνηση του λαού ονομάζεται φενάκη. Η φενάκη δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει πανάκεια (φάρμακο που θεραπεύει όλες τις αρρώστιες( στην συνείδηση του λαού μας.

Πρέπει οι πολίτες της Σκοπέλου να καταλάβουν ότι ο αγώνας μας είναι πάντα ταξικός, απέναντι σε αυτούς που όλα τα βλέπουν σαν ευρώ και Ευρώπη και όχι σαν Ελλάδα και Σκόπελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.