Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΠΑΡΗΘΕΙΟ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

Για την κατάφορη αδικία και εγκατάλειψη του μεγαλύτερου, σε αριθμό μαθητών, σχολείου της νήσου Σκοπέλου διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, επισημαίνοντας ότι οι μικροί μαθητές είναι αναγκασμένοι να φοιτούν σε επικίνδυνα κτίρια, αφού προαυλίζονται σε ένα κτίριο του οποίου η σκεπή είναι ετοιμόρροπη και με ξεκολημένα κεραμίδια, οι τουαλέτες σε άθλια -τριτοκοσμική χαρακτηρίστηκε- κατάσταση, ενώ η περίφραξη του κτιρίου και το βάψιμο δεν έγιναν ποτέ.
O πρόεδρος του Συλλόγου ενημερώνει
το Δημοτικό Συμβούλιο για
τα προβλήματα στο "Πεπαρήθειο"
Ο Σύλλογος Γονέων ρωτάει την δημοτική αρχή «τι απέγιναν τα έγγραφα της διεύθυνσης του σχολείου προς τον Δήμο, στα οποία επισημαίνονται οι επισκευαστικές και κατασκευαστικές ανάγκες του σχολείου.

Που καταχωνιάστηκαν;

Γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια και δημοσίευση των επισκευαστικών και λειτουργικών ποσών που χορηγεί η Περιφέρεια στον Δήμο;

Ποιές ήταν οι ενέργεις των προέδρων της σχολικής επιτροπής για το μεγαλύτερο σχολείο της Σκοπέλου;»

Η αίτηση του συλλόγου με
ημερομηνία 23 Ιανουαρίου...
Η επιστολή ενημέρωσης προς τους δημότες και κάθε αρμόδιο που έφθασε στην εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες" συνεχίζει ως εξής:

«Παραλάβατε ένα σχολείο που ανήκει στον Δήμο σας σε αρκετά καλή κατάσταση και τον αφήνετε σε κακά χάλια.

Γιατί αυτή η διάκριση;

Η μόνιμη δικαιολογία των υπευθύνων είναι ότι το σχολείο είναι μεγάλο και οι επισκευαστικές απαιτήσεις αντίστοιχες, ώστε να χρειάζονται μεγάλα ποσά.

Ρωτάμε: Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργεις από τον Δήμο για να εγκριθούν οι μελέτες και τα απαιτούμενα κονδύλια;

Μην ξεχνάτε ότι το σχολείο διαθέτει ικανά περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την συντήρησή του.

Ποιές ακριβώς ενέργειες έγιναν για την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και των μετοχών που κληροδοτήθηκαν στο "Πεπαρήθειο" από την οικογένεια Νικολαΐδη και συγκεκριμένα από την αείμνηστη δασκαλα Σοφία Νικολαϊδη;

Τί γνωρίζει η σχολική επιτροπή για το θέμα και τί έπραξε αυτά τα χρόνια της θητείας της;
Ο Δήμαρχος, σε κάποια παλαιότερη επιστολή του ομολογούσε ότι "ζήλεψε" κάποια σχολεία του Βόλου για την κατασκευαστική τους αρτιότητα και τον εξοπλισμό τους. Τί έκανε για να να πετύχει το ίδιο στο μεγαλύτερο σχολείο του νησιού του;

Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι ένα σχολείο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας… Η κατάσταση των σχολείων μας αντανακλα το συνολικό έργο σας. Δεν νομίζουμε ότι βλέποντας το ¨Πεπαρήθειο" θα είστε ικανοποιημένος από τη δράση σας…»

  • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου ευχαριστεί την αντιπολίτευση για την στάση της στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την συμπαράστασή της στα αιτήματα του Συλλόγου και καλεί τους συλλόγους Γονέων όλου του νησιού σε κοινή συμπόρευση για την επίλυση των προβλημάτων και μια καλύτερη Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.