Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σκόπελο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 12ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τριπλή μάχη των εκλογών του Μαΐου ξεκίνησε από χθες και στη Σκόπελο με τις ομιλίες του μέλους της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λούμα και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψηφίου Δημάρχου Σκοπέλου Μανώλη Ραμαντάνη.
Στη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου φίλοι και μέλη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους ότι τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σκόπελο στις εκλογές του Μαΐου θα είναι θεαματικά μεγαλύτερα, σαν αποτέλεσμα των αγώνων που έδωσαν την τριετία που πέρασε.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι είναι μια μάχη που έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα, ακόμα και αν δεν είχαμε τις ευρωεκλογές, γιατί οτιδήποτε συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο, στην τοπική διοίκηση, στον Δήμο, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ευρωπαϊκή ένωση, τις κυβερνητικές πολιτικές, την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα και σε αυτή την επίθεση συμμετέχουν και οι πλειοψηφίες στους Δήμους…

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Λούμας είπε:

«Εμείς το ξαναλέμε: Φερετζέδες δεν βάζουμε, είμαστε καθαροί παντού. Καθαρή είναι η θέση μας για αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα, αυτή που οδηγεί στην κατάργηση της ΕΕ, στην Ενωμένη Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Αυτή η θέση είναι η πιο φιλοευρωπαϊκή, δεν αφήνει τον κάθε λαό μόνο του, γιατί ενώνει τους λαούς, με σχέσεις ισότιμης συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης.

Για αυτό καλούμε όλους, ακόμα και όσοι σήμερα δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη της αποδέσμευσης και θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην ΕΕ και τις πολιτικές της, μπορούν να το κάνουν μόνο μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει εξαρτήσεις, δεσμεύσεις, δεν τρέφει αυταπάτες για την ΕΕ, είναι σε θέση να αποκαλύπτει στο λαό, όπως το κάνει εδώ και χρόνια,  τα αντιλαϊκά σενάρια που εξυφαίνονται σε αυτή τη λυκοσυμμαχία.

Η λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ πιάνει τόπο, αν συναντηθεί με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Γιατί είμαστε καθαροί και για τα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης, δεν κοροϊδεύουμε, δεν τάζουμε παραδείσους.

Ξεκαθαρίζουμε το ρόλο των εκλεγμένων, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, είτε της δημοτικής αρχής. Ο ρόλος τους, η θέση τους, είναι δίπλα στο λαό που υποφέρει, μαζί με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα. Κι αν θέλετε, οι κομμουνιστές αιρετοί θα είναι καλύτεροι και για τα ζητήματα της διοίκησης, της καθημερινότητας, γιατί στο κέντρο της προσοχής τους θα έχουν τα λαϊκά προβλήματα, γιατί δεν θα είναι πειθήνια όργανα της κεντρικής εξουσίας, δεν θα συμβάλουν στη διαχείριση των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ώστε αυτό το ενιαίο της μάχης που θα δώσουμε να εκφραστεί και στις 3 κάλπες το Μάη.

Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι από τις 3 κάλπες.

Παράλληλα παίρνοντας και πρωτοβουλίες, ώστε να ενισχύονται αγώνες, να δυναμώνει και η λαϊκή συμμαχία.

Εσείς έχετε εμπειρία από αγώνες, στο κίνημα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.