Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Σκόπελος: Πλαφόν στην συνταγογράφηση / προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών

• Δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 40% των αναγκών της Σκοπέλου
• Ανησυχία και ανασφάλεια στους ασθενείς...
• Επιστολή του Διευθυντή του Κ.Υ. Σκοπέλου
Εντείνονται οι αντιδράσεις ασφαλισμένων και γιατρών του Κ.Υ. Σκοπέλου για το πλαφόν που έχει μπει στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στην έκδοση παραπεμπτικών για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων. Οι γιατροί θα πρέπει στο εξής να χορηγούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε μηνιαία βάση, συνταγές αξίας μικρότερης κατά 20% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του περασμένου έτους.
«Αστυνομικό μέτρο με στόχο τον εκφοβισμό των γιατρών» το χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, τονίζοντας ότι εμπεριέχει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών.

Το πλαφόν που έχει μπει στους γιατρούς του Κ.Υ. Σκοπέλου δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 40% των αναγκών του πληθυσμού της Σκοπέλου με συνέπεια οι γιατροί να "κοκκινίζουν" και το σύστημα να μπλοκάρει τη συνταγογράφηση σε ασθενείς τους.

Ο έμπειρος γιατρός κ. Οικονομίδης, ο οποίοςσυνταγογραφεί στη Γλώσσα μπορεί να γράφει φάρμακα για 10 περίπου ημέρες (πλαφόν 3900 € !) και τις υπόλοιπες να...
μένει άπραγος, όντας μπλοκαρισμένος.
Επιστολή του Διευθυντή του Κ.Υ. Σκοπέλου
Θέλοντας να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και τις διαμαρτυρίες ασφαλισμένων που πάνε και ξαναπάνε στο Κ.Υ. ο κ. Τριανταφύλλου έστειλε (και απάντηση δεν πήρε) στις 24 Ιανουαρίου στον ΕΟΠΠΥ την παρακάτω επιστολή:

«Σας ενημερώνουμε ότι τα πλαφόν που βάλατε στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

α) Τριανταφύλου Γεώργιο, Παθολόγο, Διευθυντή (11.490 €)

β) Χατζηνικολάου Χαράλαμπο (10.500 €)

γ) Οικονομίδη Αθανάσιο (3.900 €)

δεν ανταποκρίνονται ούτε στο 40% των αναγκών του πληθυσμού της Σκοπέλου (περίπου 6.500 κάτοικοι).

Υπ' όψη ότι πέρυσι υπηρετούσαν στο Κ.Υ. 6 γιατροί.

Παρακαλούμε για την άμεση αύξηση του πλαφόν τουλάχιστον κατά 50% στους γιατρούς Τριανταφύλλου Γεώργιο και Χατζηνικολάου Χαράλαμπο και κατά 300 για τον γιατρό Οικονομίδη Αθανάσιο του Περιφερειακού Ιατρείου Γλώσσας (1600 κάτοικοι)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.