Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αλόννησος / Τιμητική πλακέτα για τα 50 χρόνια προσφοράς του π. Γρηγορίου Τσάμαρη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 25 Ιανουαρίου στην Αλόννησο η μνήμη του Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, καθώς σήμερα άγει τα ονομαστήρια του ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Τσάμαρης, ο επί πενήντα έτη τέως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε από νωρίς το πρωί στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, ανάμεσά τους κι ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο Αντιδήμαρχος Αλοννήσου Άγγελος Αργυρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου Παναγιώτης Τσουκανάς και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος π. Αβραάμ Αποστολίδης, ανάγνωσε ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ειδικά για την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, στην οποία εξήρε την επί μισό αιώνα ποιμαντική προσφορά του πατρός Γρηγορίου στο νησί της Αλοννήσου.
Στη συνέχεια απένειμε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ευλαβών ενοριτών, τιμητική πλακέτα στον πατέρα Γρηγόριο, ο οποίος συγκινημένος παρέλαβε, ευχαριστώντας πρώτα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, στη συνέχεια τον πατέρα Αβραάμ κι έπειτα όλους όσους τον ετίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη τους που απλόχερα του προσέφεραν για όλα αυτά τα έτη και εξακολουθούν να του προσφέρουν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ναού με εδέσματα που προετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.