Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ξεκινούν τέσσερα νέα έργα στις Βόρειες Σποράδες

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρ. Ιγγλέσης, Γ. Καλτσογιάννης, Γ. Κίτσιος, Αργ. Κοπάνας, Κ.Χαλέβας και Β. Χαζόπουλος.ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Κων. Φλαμπούρης και οι ανάδοχοι των έργων.
Στη φάση της κατασκευής μπαίνουν τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 588.205,00 ευρώ (με ΦΠΑ), για τις Βόρειες Σποράδες. Τις συμβάσεις κατασκευής των έργων αυτών υπέγραψε σήμερα με τους αναδόχους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων. Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι:

1) Βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού» στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

2) Βελτίωση κτιριακών υποδομών και αύλειου χώρου παιδικού σταθμού Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ)

3) Αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο» προϋπολογισμού 53.900,00 ευρώ (με ΦΠΑ)

4) Περιβαλλοντική αδειοδότηση για την αποκατάσταση κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Σκοπέλου-Γλώσσας, θέση Άγιοι Απόστολοι» προϋπολογισμού 4.305,00 ευρώ (με ΦΠΑ)

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός:
«Με σχέδιο και προγραμματισμό, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά της Θεσσαλίας. Με στοχευμένες παρεμβάσεις  βοηθούμε στην ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Παράλληλα, με τα έργα αυτά δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους των νησιών για τη γόνιμη συνεργασία, καθώς και τις υπηρεσίες αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν για να εισέλθουν τα έργα στη φάση της υλοποίησης»

Φορέας υλοποίησης των έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας , ενώ κύριος είναι κατά τόπους Δήμοι. Τα τρία πρώτα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ το τέταρτο από εθνικούς πόρους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

1) Βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού» στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ και ποσού σύμβασης 301.499,98 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου προς ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μοναστήρια της Σκοπέλου, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα έργο χωροθετείται στο Ανατολικό – Νότιο Ανατολικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση περίπου 2.000,00m από την χώρα της Σκοπέλου. Το μήκος επέμβασης του προς εκτέλεση έργου, είναι συνολικά 1.635,00m και αφορά εργασίες σε υφιστάμενη διανοιγμένη αγροτοδασική οδό με εμφανή τα κατασκευασμένα υδραυλικά έργα (μικρά τεχνικά, σωληνωτοί οχετοί κ.λπ.) που αφορούν στην απορροή των ομβρίων υδάτων. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου (τριγωνικής διατομής), οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, μήκους 1.635,00m.& πλάτους 5.00m , καθώς επίσης διαγράμμισης οδοστρώματος και τοποθέτησης μονόπλευρου στηθαίου ασφαλείας.

2) Βελτίωση κτιριακών υποδομών και αύλειου χώρου παιδικού σταθμού Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 49.600,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο είναι κτιριακό και αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου Παιδικού Σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στην συνοικία «Ενορία Τριών Ιεραρχών» του Δήμου Σκιάθου, με εργασίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας ως προς την υποδομή που υπάρχει. Στο πλαίσιο αυτό,  το έργο αποσκοπεί στην ασφαλή φύλαξη των νηπίων και στην βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού.

3) Αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο» προϋπολογισμού 53.900,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 39.775,19 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο έχει σαν στόχο τη διατήρηση, αποκατάσταση και αξιοποίηση της οικίας στην οποία γεννήθηκε ο λόγιος και ποιητής Ζήσης Οικονόμου, με την μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διατήρηση του έργου του λόγιου και ποιητή. Η οικία αποτελεί τυπική κατοικία με παραδοσιακά τυπολογικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ιστορική φάση της πόλης της Σκιάθου και η διατήρησή της συμβάλει στην διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου Σκιάθου και στην προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού.

4) Περιβαλλοντική αδειοδότηση για την αποκατάσταση κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Σκοπέλου-Γλώσσας, θέση Άγιοι Απόστολοι» προϋπολογισμού 4.305,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Το συγκεκριμένο αφορά την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάστασης της βατότητα του οδοστρώματος από κατολισθήσεις στην θέση Άγιοι Απόστολοι της επαρχιακής οδό Σκοπέλου-Γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.