Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το άλλο πρόσωπο της..."αξιολόγησης"

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου

Γνωρίζουμε ήδη καλά ότι η ηγεσία του υπουργείου εξέδωσε στις 24 Μαρτίου, την εγκύκλιο Α.Π.: 44375/Γ1 με την οποία παρακάμπτοντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και με τη μέθοδο του "εντέλλεσθε", υποχρέωσε παράνομα τους διευθυντές  των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν οι ίδιοι στη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την εφαρμογή της αξιολόγησης. Αρχικά η εκπαιδευτική κοινότητα, παρά το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού απέρριψε τα σχέδια της κυβέρνησης και υπέγραψε κατά της αξιολόγησης - χειραγώγησης στο συντριπτικό ποσοστό του 93% των εκπαιδευτικών! Έτσι ακυρώθηκαν τα "επιμορφωτικά" σεμινάρια για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και για τα στελέχη εκπαίδευσης.

Όμως η κυβέρνηση αποφασισμένη να επιβάλει με το έτσι θέλω αυτό το...
αντεκπαιδευτικό πλαίσιο, το οποίο έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται γι' αυτούς που το διαχειρίζονται, για να υλοποιήσει τις πολιτικές της επιστρατεύει αυτή τη φορά το Ι.Ε.Π ώστε να εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο υλοποίησης των σεμιναρίων. Όμως σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις Νομικών Συμβούλων της ΔΟΕ. και της ΟΛΜΕ, το Ι.Ε.Π δεν είναι εξουσιοδοτημένο νομικά για να καθορίσει τον τρόπο επιμόρφωσης των διευθυντών. Οι εντολές λοιπόν είναι παράνομες! Κι όποιες εγκύκλιοι εστάλησαν από Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Περιφερειακούς Διευθυντές στις σχολικές μονάδες είναι αυθαίρετες και καταχρηστικές!

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αντί να ανοίγει νέους δρόμους στην εκπαίδευση και να παράγει επιστημονικό έργο, στηρίζοντας τον εκπαιδευτικό της τάξης, καθορίζει τη στάση του με γνώμονα μοναδικό την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ! Το υπουργείο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δαπανά εκατομμύρια ευρώ! Συγκεκριμένα για την προετοιμασία της αξιολόγησης, για την επιμόρφωση των διευθυντών προβλέφθηκαν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ ύψους συνολικά 8690000 ευρώ! Γι' αυτό και η επιμονή να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας! Πίσω από αυτό κρυβόταν η αγωνιώδης προσπάθεια είσπραξης! Το γνωρίζαμε αυτό συνάδελφοι; Γνωρίζαμε ότι στο χορό αυτό των εκατομμυρίων μπήκαμε σαν μαριονέτες χωρίς καμία συναίσθηση ότι καταργήθηκε κάθε έννοια παιδαγωγικής και δημοκρατικής ελευθερίας στα σχολεία; Γιατί επιτρέψαμε να παίζεται όλο αυτό το παιχνίδι στις πλάτες μας; Είναι όχι απαράδεκτο, εγκληματικό τη στιγμή που έχουμε εξαθλιωθεί οικονομικά, με μισθούς πείνας, οι ''αξιολογητές" μας να αμείβονται τόσο προκλητικά!..

Στερνή μου γνώση...

Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.