Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μια αναγκαία απάντηση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας 

© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Σχετικά με παραπολιτικό σχόλιο της ηλεκτρονικής έκδοσης τοπικής εφημερίδας που με άκρως ειρωνικό  τρόπο αναφέρεται στην υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ συντρόφισσα Δήμητρα Μανώλη, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Στο σχόλιο  η συντρόφισσα Δήμητρα Μανώλη παρουσιάζεται ως πολιτικός απατεώνας που κοροϊδεύει το εκλογικό σώμα δηλώνοντας απολυμένη , ενώ είναι εργαζόμενη.

Η πραγματικότητα είναι πως η συντρόφισσα είναι μία από τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ο συγκινητικός αγώνας των οποίων εδώ και δύο χρόνια για την επαναπρόσληψη τους έχει υποδειγματικά χαρακτηριστικά  μαχητικότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Για αυτό τον λόγο ο συγκεκριμένος αγώνας έχει αναδειχτεί σε σύμβολο της αντίστασης όλων των εργαζομένων. Η σ. Μανώλη αναδείχτηκε στη...
διάρκεια αυτού του αγώνα σε μία από τις πιο επίμονες και ανυποχώρητες μορφές του και για αυτό εκλέχτηκε στο συντονιστικό όργανο των απολυμένων καθαριστριών που συντονίζει τη μεγάλη κινητοποίηση τους.

Εδώ και ένα μήνα η σ. Μανώλη εργάζεται στην εφορία  μετά από δικαστική απόφαση. Είναι μία από τις 58 απολυμένες καθαρίστριες που έχουν επαναπροσληφθεί. Παρά την ύπαρξη αυτής της απόφασης, η σ. Μανώλη, πιστή στο πνεύμα αλληλεγγύης στις απολυμένες συναδέλφισσες της, συνεχίζει να συμμετέχει στο συντονιστικό, παλεύοντας για την συλλογική νίκη.

Σε όλη την κοινωνία που υποφέρει από τα δεινά του μνημονίου, φιγούρες όπως η συντρόφισσα Δήμητρα Μανώλη αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το λόγο που ο (ή η) δημοσιογράφος  έγραψε αυτό το σχόλιο. Αν οφείλεται δηλαδή  σε επαγγελματική ελαφρότητα (δεν διασταυρώνουμε την είδηση για να μην χαθεί η εντυπωσιοθηρία) ή σε ταξικό μίσος (το μίσος του επιστάτη εναντίον του αγωνιζόμενου εργάτη) ή σε πολιτική προκατάληψη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως διαπράχθηκε μια μεγάλη απρέπεια.

ΥΓ. Κατά σύμπτωση, το παραπολιτικό δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα που το BBC, το γνωστό βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα στην «εξέγερση του πλαστικού γαντιού», παρουσιάζοντας  τον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Το BBC στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρθηκε στον αγώνα μιας ομάδας μεσήλικων γυναικών που έχουν γίνει ηρωίδες για τους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από τις πολιτικές λιτότητας, καθώς αυτές οι γυναίκες αρνήθηκαν να αποσυρθούν ησύχως όταν τις απέλυσαν, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο στο κέντρο της Αθήνας πάνω από ένα χρόνο διεκδικώντας να πάρουν πίσω την εργασία τους και προκάλεσαν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Το βρετανικό δίκτυο επισκέφθηκε τις Ελληνίδες αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο πεζοδρόμιο όπου δίνουν τον αγώνα τους, παρουσιάζοντας την προσωπική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα πρόσωπα τους αλλά την πορεία του αγώνα τους.


Αυτά, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.