Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ / Ο λαός μπορεί και πρέπει να δοκιμάσει την δύναμή του

- Κάποια από τα  έργα της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και άλλα δεν έχουν ξεκινήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της κυβέρνησης στα θέματα των ζημιών ανήλθε σε 1.500.000€ μόνο από τα 15.000.000€ που είχαν προκοστολογηθεί από αρμόδια επιτροπή.  

- Ούτε ένα ευρώ δεν διατέθηκε για έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

- Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες καταστηματάρχες παραμένουν άφαντες
- Η αύξηση του ΦΠΑ από 1/1/2017 θα γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μεσαίους και μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού.

- Η έως τώρα δεδομένη καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σκοπέλου με το Βόλο στην πράξη δεν υπάρχει με τα γνωστά προβλήματα του χειμώνα.
Μήνυμα για τη νέα χρονιά εξέδωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, με το οποίο καλεί τους Σκοπελίτες και τις Σκοπελίτισσες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το μήνυμα της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες


Η χρονιά που έφυγε σημαδεύτηκε από την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει μέχρι κεραίας τα μέτρα που συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τους Βιομηχάνους και ψήφισε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι το 3ο Μνημόνιο.

Στην αιχμή του δόρατος βρέθηκε ο νόμος-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, που μετατρέπει τους συνταξιούχους σε επιδοματούχους πτωχοκομείου, η άγρια φορομπηχτική πολιτική, η φοροληστεία των εργαζομένων. 

Παράλληλα βάθυνε επικίνδυνα η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή και το Αιγαίο, μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με μόνο απτό αποτέλεσμα την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης.

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες, 


Το νησί μας δε θα μπορούσε να παραμείνει ανέγγιχτο από αυτήν την πολιτική, που έχει ως προτεραιότητα τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες:


-Κάποια από τα έργα της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και άλλα δεν έχουν ξεκινήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της κυβέρνησης στα θέματα των ζημιών ανήλθε σε 1.500.000€ μόνο από τα 15.000.000€ που είχαν προκοστολογηθεί από αρμόδια επιτροπή.  


- Ούτε ένα ευρώ δεν διατέθηκε για έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.


- Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες καταστηματάρχες παραμένουν άφαντες
.

-Η αύξηση του ΦΠΑ από 1/1/2017 θα γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μεσαίους και μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού.


- Η έως τώρα δεδομένη καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σκοπέλου με το Βόλο στην πράξη δεν υπάρχει με τα γνωστά προβλήματα του χειμώνα.

ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ


Το 2016 όμως είχε και τις θετικές του στιγμές. Όλοι θυμόμαστε το αίσθημα ανάτασης που ένιωσε ο λαός μας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό, με το χτίσιμο στην πράξη της Λαϊκής Συμμαχίας των εργαζομένων, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο πετσόκομμα των συντάξεων. 

Ο δρόμος χαράχτηκε. Την νέα χρονιά περισσότερες δυνάμεις πρέπει να μπουν στον αγώνα, να αποκτήσει διάρκεια η οργάνωση του λαού και να βάζει αταλάντευτα ως στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να ανοίγει το δρόμο για  την κατάργηση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την οικοδόμηση της εργατικής – Λαϊκής Εξουσίας. 

Η άρχουσα τάξη ζητά από το λαό να συναινέσει στη σφαγή του, πότε εντείνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή, πότε μοιράζοντας ψίχουλα από τα δισεκατομμύρια που του έχει κλέψει!


ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ 'ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ! 


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.