Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αλόννησος / Η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ζωή και την υγεία των κατοίκων

Μηνυτήρια αναφορά κατάθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατά παντός υπευθύνου ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.
Στην αναφορά του αναφέρει: 

Ως Δήμαρχος Αλοννήσου έχω καθήκον και υποχρέωση να φροντίζω για την μέριμνα και την λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.  

Η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ζωή και την υγεία των κατοίκων μας, καθόσον οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, που έχουν υποχρέωση να περιθάλπουν τους κατοίκους του Δήμου μας, τους έχουν αφήσει εγκαταλειμμένους, εκθέτοντάς τους σε κινδύνους και αφήνοντάς τους αβοήθητους, κατά παράβαση των βασικών υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Επίσης, επισημαίνουμε την επικινδυνότητα να αντιμετωπίζονται όλα τα ιατρικά περιστατικά από τη μοναδική ιατρό, η οποία σημειωτέων είναι αγροτικός ιατρός και όχι ειδικευμένη ιατρός, ενώ δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και η ίδια η αγροτική ιατρός εκτίθεται σε κινδύνους, καθόσον με ιδιαίτερα φιλότιμη προσπάθεια προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ιατρείου σε 24ωρη βάση και κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, ενώ το νησί βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. Υγ10/ΓΠ 46252/17-07-2013 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας / Γεν. Δ/νση Υπηρεσιών Υγείας και την υπ’ αριθ. 4391/20-09-2006 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, δεν νοείται λειτουργία ιατρείου εν απουσία ειδικευμένου ιατρού.

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν σταλεί πολλές επιστολές στους αρμόδιους  Υπουργούς , έχουν γίνει πολλές συναντήσεις στα υπουργεία,  δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εμείς οι κάτοικοι της Αλοννήσου απλά   ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. 

Η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σήμερα είναι η εξής:

• (1) Ιατρός Γενικής Ιατρικής (Διευθυντής) – Κενή από την 1/1/2014
• (2) Αγροτικοί Ιατροί Μια κενή από τις 22/10/2016
• (1) Παιδίατρος – Παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2013
• (1) Οδοντίατρος – Παραμένει κενή από 2/01/2012
• (1) Παρασκευαστής – Παραμένει κενή από τις 31/1/2013
• (1) Μαία – Παραμένει κενή εδώ και πολλά χρόνια .
• (1) Νοσηλεύτρια – Η θέση είναι κενή από τις 23/12/2016.
• (1) Χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος. Προσλήφθηκε χειριστής τον Ιούλιο του 2014, παρατάθηκε η σύμβασή της μέχρι το Ιούλιο του 2015 νέα παράταση για το 2016 και νέα παράταση μέχρι τον Ιούλιο του 2017.
• (1) Οδηγός ασθενοφόρου - είναι καλυμμένη. Χρειάζεται και δεύτερος εποχικός.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρέπει αμέσως να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίνονται στις συνεχείς εκκλήσεις μας και για τον λόγο αυτό ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.