Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σκόπελος / Έναρξη πιλοτικού προγράμματος Συλλόγου Υποστήριξης καρκινοπαθών «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ»

Ο σύλλογος υποστήριξης καρκινοπαθών και βαριά ασθενών «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», ο οποίος δραστηριοποιείται στο νησί της Σκοπέλου από το 2006, ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας από την 1η Φεβρουαρίου 2017 εως την 31η Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας σε καρκινοπαθείς και άλλους χρόνιους ασθενείς με παθήσεις απειλητικές για τη ζωή και στις οικογένειες τους.

 Στο πλαίσιο του πιλοτικού αυτού προγράμματος, στόχοι του Συλλόγου αποτελούν:

Η καταγραφή και διερεύνηση αναγκών των ασθενών, αλλά και των οικογενειών τους, έτσι ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Συλλόγου, η διασύνδεση του με άλλες ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και μακροπρόθεσμα, αν αυτό είναι εφικτό, η δημιουργία μιας ομάδας επαγγελματιών υγείας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα, ιατρικά και ψυχοκοινωνικά, που αφορούν τον καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις (π.χ. άνοιες)

Η συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου αλλά και με όσους επαγγελματίες υγείας  δραστηριοποιούνται στο νησί της Σκοπέλου, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της ενημέρωσης, αλλά και σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς

Η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, με ατομικές και ομαδικές  συνεδρίες συμβουλευτικής

Η παραπομπή και διασύνδεση των ασθενών με ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Συντονίστρια του Συλλόγου  «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, ορίστηκε κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου, η κα Μαρία Καφαντάρη, Ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής – Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Οι ώρες λειτουργίας του γραφείου του «ΦΑΡΟΥ» (κάτω από τα γραφεία του ΚΑΠΗ Σκοπέλου) είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.00-14.00
ΤΡΙΤΗ 10.00-14.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.00-21.00
ΠΕΜΠΤΗ 17.00-21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-14.00

Τηλ. επικοινωνίας 2424022341, 6978955539

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.