Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας της Φωτογραφίας στο ΜΦΘ

Hippolyte Bayard, "Le Noye", 1840
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο ιστορίας και θεωρίας της φωτογραφίας με εισηγητή τον φωτογράφο Πάρι Πετρίδη. Με αφετηρία μία σέλφι στις απαρχές του μέσου το 1840, τέσσερις ενδιάμεσους σταθμούς και τέρμα έναν αποχαιρετισμό στο φιλμ στη χαραυγή του 21ου αιώνα, θα παρουσιαστούν, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι μεταμορφώσεις της φωτογραφίας. Κεντρική έννοια γύρω από την οποία θα αναπτυχθούν αισθητικές τάσεις, επιτελεστικές πρακτικές και ερμηνευτικές θεωρίες θα είναι η τύχη.

Το σεμινάριο στοχεύει στην κατανόηση του συντακτικού και της πολυσημίας της φωτογραφικής εικόνας και απευθύνεται σε επαγγελματίες, φιλόδοξους ερασιτέχνες, φοιτητές, φιλότεχνους.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 18 ώρες και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Απριλίου 2017 και ώρες 18:00-21:00.

Κόστος συμμετοχής: 80,00 ευρώ/άτομο για όλα τα μαθήματα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής
: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310-566716 / info.thmp@culture.gr)
http://www.thmphoto.gr/?p=6579

Ο Πάρις Πετρίδης σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο New York University και φωτογραφία στο πανεπιστήμιο του Sunderland (PhD). Εργάζεται ως φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Έχουν εκδοθεί επτά βιβλία του εκ των οποίων το πιο πρόσφατο είναι το The Void and the Country (Blue Sky Books, 2016).

www.parispetridis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.