Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Όψιμο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας

«Ασπιρίνη» η επιδότηση ενοικίου των γιατρών από το Δήμο

Αφού η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου παρακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια με σταυρωμένα χέρια την υποβάθμιση του Κ.Υ., που από άποψη λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών βρίσκεται στην “εντατική’’, επέλεξε να φέρει, μετά από… προσωπική εμπειρία του δημάρχου,  στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης την «ασπιρίνη» της επιδότησης ενοικίου από τον Δήμο για ιατρούς ειδικοτήτων για να σώσει τον «ασθενή». Πρόσφατα «ανακάλυψε» επίσης ότι οξύνθηκε και στο νησί μας το πρόβλημα κατοικίας που αντιμετωπίζουν όσοι εργαζόμενοι δεν είναι ντόπιοι –και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα– και εργάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποθαρρύνοντας υπαλλήλους και ειδικότερα ιατρούς, που θα ήθελαν να επιλέξουν τη Σκόπελο ως τόπο εργασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έδειξε τον πραγματικό ένοχο γι' αυτήν την κατάσταση, που δεν είναι άλλος από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων «μνημονιακών» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που απαξιώνουν τις δημόσιες δομές Υγείας δημιουργώντας ευρύτατο πεδίο δράσης για αυξημένα κέρδη στα επιχειρηματικά συμφέροντα που συχνά βάζουν και τη μάσκα  «φιλανθρωπικών» χορηγιών.  

Η Δημοτική Αρχή, όπως και οι άλλες παρατάξεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκδώσουν ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους μαζικούς φορείς της Σκοπέλου, που ανέδειξαν όλα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας το περασμένο φθινόπωρο.
Όπως διέφυγαν της προσοχής του Δημάρχου,  των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων  η επίσης δραματική κατάσταση του Ογκολογικού του «Αχιλλοπουλείου» και το γεγονός ότι οι ασθενείς της Μαγνησίας και των νησιών αναγκάζονται να κάνουν «εσωτερικό τουρισμό» στη Θεσσαλία για μια στεφανιογραφία, για να αυγατίζουν τα πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού.

Φευγαλέες αποδείχθηκαν και οι υποσχέσεις του περιφερειάρχη  Κ. Αγοραστού και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου για την άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές, που θέτουν σε κίνδυνο  τους εργαζομένους και τους ασθενείς, ιδιαίτερα το χειμώνα.

Η επιδότηση του ενοικίου υπαλλήλων  από τον Δήμο είναι μια ακόμα μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση χωρίς αντίστοιχη μεταφορά πόρων, που τελικά θα επιβαρύνει εκ νέου μέσω της τοπικής φορολογίας τον σκοπελίτικο λαό, σαν να μην είναι αρκετά όσα διπλο-τριπλοπληρώνει για  εφορία, ΕΝΦΙΑ κλπ.

Στεκόμενη με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην προοπτική της πλήρους αποδιοργάνωσης του Κέντρου Υγείας, η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε τη συγκεκριμένη επιδότηση μόνο για φέτος, όμως καλεί τους μαζικούς φορείς της Σκοπέλου, τα σωματεία, τους συλλόγους να πάρουν την υπόθεση  στα χέρια τους! Να διεκδικήσουν την πλήρη στελέχωσή του με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την άμεση επισκευή του κτιρίου και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις οποίες έχουμε ήδη πληρώσει!

Οι συμβιβασμένες με αυτήν την πολιτική δημοτικές αρχές και παρατάξεις είναι συνένοχες για αυτήν την κατάσταση! Στις εκλογές που έρχονται να δυναμώσει το αγωνιστικό ρεύμα στο Δήμο μας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να ενισχυθεί το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στις Εθνικές Εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Σκόπελος, 06-03-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.