Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Είδος προς εξαφάνιση ο παράκτιος ψαράς

Η δραματική μείωση των ιχθυαποθεμάτων έχει προκαλέσει έναν αναπόφευκτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους παράκτιους ψαράδες και τις μεσογειακές φώκιες, οι οποίες "κλέβουν" τα πιασμένα στα δίχτυα ψάρια, με εκατέρωθεν, δυστυχώς, απώλειες…

Σήμερα συναντήσαμε στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου ένα από τα πολλά "θύματα” της φώκιας, τον βιοπαλαιστή παράκτιο ψαρά Βασίλη Κουρκουλιώτη, με το σκάφος “Επιβίωση”, ο οποίος επέστρεψε το πρωί με τα δίχτυα του σχισμένα και γεμάτα από υπολείμματα ψαριών, αφού όλα είχαν φαγωθεί από την φώκια!

Για πολλοστή φορά χωρίς ψάρια και μεροκάματο και εμφανώς απογοητευμένος ο Βασίλης είπε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
«Όλοι οι ψαράδες συμβάλλουμε στην προστασία αυτού του θηλαστικού, αλλά κάποιος πρέπει να προστατέψει και τον παράκτιο ψαρά, που συχνά πυκνά γυρίζει από τη θάλασσα χωρίς μεροκάματο, με ζημιές στα δίχτυα, χωρίς φαγητό για την οικογένεια...

Η δραματική υποβάθμιση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων αναγκάζει τη φώκια να βρίσκει εύκολη τροφή στα δίχτυα μας, προκαλώντας τους ταυτόχρονα και σημαντικές ζημιές. Όταν κάποιος αγρότης πάθει μια ζημιά από καιρικά φαινόμενα ο ΕΛΓΑ θα σπεύσει να τον αποζημιώσει... Τις ζημιές των παράκτιων ψαράδων από την "προστατευόμενη φώκια" ποιος θα τις αποζημιώσει;»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.