Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

12 Μαρτίου 2019 ξεκινάει το Κτηματολόγιο στη Σκόπελο

Είναι η σειρά για το νησί της Σκοπέλου να ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ξεκινάει στις 12 Μαρτίου 2019
ΔΗΜΟΣ ΑΓΓ. ΞΗΝΤΑΡΗΣ
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός 
Πολυτεχνικής Σχολής Π.Θ. 
MSc Construction Project Management
The University of Manchesterς
Η κτηματογράφηση είναι υποχρεωτική και αφορά όλο το νησί της Σκοπέλου (δ.δ. Σκοπέλου – δ.δ. Γλώσσας – δ.κ. Κλήματος), εντός και εκτός σχεδίου.

Υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση του δικαιώματός τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο έχουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο.

Για τους κατοίκους εσωτερικού θα δοθεί 3 μήνες προθεσμία απ’ την ημερομηνία έναρξης, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού 6 μήνες. 

Τι είναι το Κτηματολόγιο

Η σύνταξη του κτηματολογίου («κτηματογράφηση») μιας περιοχής ορίζεται ως η διαδικασία καταγραφής των εμπράγματων ή άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων (π.χ. πλήρης ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία, προσημείωση ή άλλο εμπράγματο βάρος, κ.λπ.) που έχουν τα
φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ακίνητα μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας και η σύνδεση των δικαιωμάτων αυτών με συγκεκριμένο(α) ακίνητο(α), όπως αυτά ορίζονται και απεικονίζονται κατόπιν διαδικασιών ελέγχου και τεχνικής επεξεργασίας στα κτηματολογικά διαγράμματα.

Συνέπειες μη δήλωσης

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική και οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν δεν εγγραφούν οι ιδιοκτησίες τους στο εθνικό κτηματολόγιο, δεν θα μπορούν στην πορεία να προβούν σε καμία ενέργεια (μεταβίβαση, έκδοση άδειας οικοδομής κλπ.) και μελλοντικά οι μη δηλωμένες ιδιοκτησίες θα εμφανίζουν άγνωστους ιδιοκτήτες και θα περιέλθουν στην κυριότητα του δημοσίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Δηλώνω – Κατοχυρώνω

Το γραφείο μας αναλαμβάνει:
Τη συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης
Την έκδοση και πληρωμή του τέλους κτηματογράφησης
Τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος όπου απαιτείται
Τον γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου

Πληροφορίες - Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΑΓΓ. ΞΗΝΤΑΡΗΣ
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός 
Πολυτεχνικής Σχολής Π.Θ. 
MSc Construction Project Management
The University of Manchester

Επικοινωνία:
Τηλ. 2424023048
Κιν. 6944423856

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.