Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Χωρίς τις βασικές του υποδομές “λειτουργεί” ο ΧΥΤΑ Σκοπέλου

⏩ Λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός του ΧΥΤΑ και πού καταλήγουν τα “στραγγίδια”;
 Υπάρχει δίκτυο συλλογής βιοαερίου;
 Πλύσιμο των ελαστικών των αυτοκινήτων που εξέρχονται από τον ΧΥΤΑ πραγματοποιείται;
 Ποιος είναι υπεύθυνος διαχείρισης του ΧΥΤΑ Σκοπέλου;
 Πόσο χρόνο θα αντέξει να δέχεται απορρίμματα ο ΧΥΤΑ; Η τότε μελέτη προέβλεπε 25 χρόνια.
 Θα γίνει σωστή ανακύκλωση στο νησί, ώστε να πάρει "χρόνια ζωής" ο ΧΥΤΑ;

2009 | ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
«Σιωπηλός Κίνδυνος» χαρακτηρίζεται ο, κορεσμένος πριν την ώρα του, ΧΥΤΑ Σκοπέλου, ο οποίος με τον τρόπο που λειτουργεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει πρόβλημα στο περιβάλλον. Όσο δεν λειτουργεί ο βιολογικός του έργου, η γύρω περιοχή  μπορεί  να μολυνθεί με τα τοξικά απόβλητα του ΧΥΤΑ, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πάντα υπαρκτός, με τους γνωρίζοντες να λένε ότι «αν πιάσει φωτιά στον ΧΥΤΑ θα σταματήσει στον Καλόγερο!» 

Να θυμίσουμε με ότι πριν 10 χρόνια είχε διαπιστωθεί σωρεία παραβάσεων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 9.300 ευρώ στο Δήμο Σκοπέλου (κλικ).

2009 - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΤΙΤΛΟΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 
Το μακρινό 2009, ο τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Γιάννης Κουρτίνας, έγραφε στην εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες":

«...Εμάς περιμένουν για να λειτουργήσει το Έργο; Αυτά τα έργα των Βορείων Σποράδων μπορεί να είναι ευθύνη του Φορέα να τα λειτουργήσει, λόγω αντικειμενικής δυσκολίας όμως, επειδή απέχουν πολύ από τη χερσαία Μαγνησία, πρέπει και οι τοπικές κοινωνίες να τα αγαπήσουν και να τα προστατέψουν και όχι να αδιαφορήσουν. Γιατί μέχρι τώρα αυτό έδειξαν... και δεν μιλώ για τον κόσμο, για αυτούς που έχουν την εκτελεστική εξουσία μιλάω...

...Τα διαμαντάκια της Μαγνησίας δεν θα τα καταστρέψουν οι αμελείς δημοτικές αρχές. Αν δεν μπορούν να διοικήσουν να μην ξαναβάλουν υποψηφιότητα!»

Από τότε μέχρι σήμερα το ζήτημα δεν έχει απασχολήσει σοβαρά αιρετούς και τοπική κοινωνία, αφού δεν θεωρείται “πρώτο” στα ενδιαφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.