Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

...όταν ο Δήμαρχος Σκοπέλου πήγε στο Κέντρο Υγείας και δεν υπήρχε γιατρός!

Την επιδότηση ενοικίου με το ποσό των 300 ευρώ, σε 3 γιατρούς του Κέντρου Υγείας, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου, στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2019, αξιοποιώντας τους Νόμους 4368/2016 και 4483/2017 που δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να επιδοτούν διαμονή και σίτιση σε γιατρούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και εκπαιδευτικούς.

Η χθεσινή απόφαση αφορούσε μόνο γιατρούς με ειδικότητα, που θα θελήσουν να έρθουν στο νησί, αφήνοντας έξω εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες κ.ά., με το σκεπτικό ότι προέχει η Υγεία... (άραγε η Εκπαίδευση των μαθητών δεν προέχει; Η Πυροπροστασία και η Πυρόσβεση;) Την εισήγηση την έκανε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία που είχε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, όταν χρειάστηκε να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και δεν βρήκε γιατρό να τον κοιτάξει... Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους τους "αρμόδιους", ότι πριν από τον δήμαρχο, εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν πάει βράδυ για πρόβλημά τους στο Κέντρο Υγείας και δεν βρήκαν γιατρό (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) να τους περιμένει, αφού ως γνωστόν το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια και γι' αυτό έχουν γίνει δεκάδες αναρτήσεις.
"Λανθασμένη και αντιδημοκρατική θεωρούμε την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί εκτός από την Υγεία, πρέπει να μας ενδιαφέρει και η Παιδεία, το Περιβάλλον, η Ασφάλεια κ.ο.κ και γι' αυτό το λόγο ρωτάμε γιατί αυτός ο διαχωρισμός... Να θυμίσουμε ότι πέρυσι εκπαιδευτικός είχε κάνει ανάλογο αίτημα επιδότησης, αλλά απορρίφθηκε γιατί ο Δήμος δεν είχε χρήματα!"
Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα
παραμένει εξίσου έντονο στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ενδεικτικά περιλαμβάνουν, εκτός από ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και Σώματα Ασφαλείας, στρατιωτικούς, δημοτικούς υπαλλήλους, μόνιμους εκπαιδευτικούς, κ.ά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.