Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Άνθρωποι και κτήνη – Το φαινόμενο «φόλα»

Είναι πλέον εντελώς κοινότοπη η διαπίστωση ότι η θανάτωση ζώων με «φόλες» αποτελεί έγκλημα δίχως τιμωρία. Τούτη η απεχθέστατη πρακτική συνιστά μία από τις προσφιλέστερες ενασχολήσεις των απανταχού ανεγκέφαλων, αντανακλώντας ευκρινώς την ατομική ποιότητα και τη σύστοιχη με αυτήν παιδεία τους. 
Κάθε άλλο παρά εξαίρεση από αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα αποτελεί και η Σκόπελος, όπου τα κρούσματα της κτηνωδίας και η απανθρωπιά είναι, τρόπον τινά, μεγέθη ανάλογα. Ωστόσο, εδώ το φαινόμενο «φόλα» λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, καθότι ρίπτονται ελαφρά τη καρδία «φόλες» με ισχυρότατη δόση δηλητηρίου ακόμη και σε αυλές σπιτιών! Πέραν της εξόφθαλμης επικινδυνότητας, οι θύτες, που καταχρηστικώς και μόνον αυτοαποκαλούνται "άνθρωποι", συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο απρόσκοπτα και ανενδοίαστα.
Έχοντας χάσει πρόσφατα με αυτόν ακριβώς το φρικτό τρόπο το κατοικίδιό μας - μια πανέμορφη γάτα, πραγματικό στολίδι για τη γειτονιά - εφιστούμε την προσοχή σε όλους για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Είναι εν πολλοίς γνωστή η άποψη ότι τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα σε Άνθρωπο και Κτήνος τείνουν να ξεθωριάσουν παντελώς με την άνευ φραγμών παράταση τέτοιων αποτρόπαιων πρακτικών. Εντούτοις, είναι εν πολλοίς άγνωστη η ανάγκη για τη σημερινή κοινωνία συλλήβδην (επομένως και για τη Σκόπελο) να προσπαθήσει ν’ αποδράσει επιτέλους από τη φυλακή του πρωτογονισμού, της καφρίλας και της ενστικτώδους ιδιοτέλειας στην οποία είναι έγκλειστη. Όπως ήδη υπαινιχθήκαμε, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό…

Οψόμεθα... 

Αγγελική Τσουκαλά
Σκόπελος

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω με την κυρια Τσουκαλα πρωσοπικα στο κτημα του αντρα μου στον πευκια μας εριξαν φολες στα 2 σκυλια που ειχαμε και το ενα μαλλον ηταν εγκυος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.