Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Θεματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλώσσας | «MEDSCHOOL», ένα πρωτότυπο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Το επίπεδο υγείας των παιδιών αποτελεί βασική προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας και ταυτόχρονα αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού και κάθε ενήλικα στη συνέχεια. 
Οι παράγοντες που καθορίζουν την υγεία ποικίλουν, αποτελώντας ένα ετερόκλητο σύνολο καταστάσεων και συνθηκών (συντελεστές υγείας). Συμπεριφορές που συνδέονται με την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία όπως η διατροφή, η φυσική άσκηση, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, τα τροχαία ατυχήματα και η σεξουαλική συμπεριφορά επηρεάζονται από κοινωνικοοικονομικούς και πολιτιστικούς παράγοντες. Αυτό μπορεί να εξηγήσει εν μέρει τις διαφορές στην ποιότητα της υγείας που παρατηρούνται μεταξύ κοινωνικών ομάδων ή χωρών και περιοχών. Είναι γεγονός ότι η ατομική συμπεριφορά ευθύνεται κατά 25–35 % για τις διαφορές στην υγεία των ανθρώπων.

Αντιλαμβανόμενες ότι οι ανήλικοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου είναι το μέλλον  και η συνέχιση της κοινωνίας μας λαμβάνουμε την πρωτοβουλία της συνδιοργάνωσης ενός προγράμματος  «παρέμβασης» στη σχολική κοινότητα, με στόχο την τροποποίηση - βελτίωση των «Ατομικών παραγόντων τρόπου ζωής». 

Το παραπάνω πρόγραμμα θα «τρέχει» καθημερινά 15-19 Απριλίου 09.00-11.00 στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλώσσας και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Δευτέρα: Πρώτες Βοήθειες-Οδική Ασφάλεια
Τρίτη: Εφηβεία-σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές
Τετάρτη: Πρόσβαση στην υγεία/ Ανθρώπινα δικαιώματα
Πέμπτη: Κάπνισμα-Ηλεκτρονικό Τσιγάρο/ Αλκοόλ-Ενεργειακά Ποτά
Παρασκευή: Αρχές Ορθής Διατροφής/ Διατροφικές Διαταραχές
Την Πέμπτη και την Παρασκευή 18-19 Απριλίου αντίστοιχα θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετέχει στο «Medschool» και η κ. Μυρωνίδου-Τζουβελέκη Μαρία, αναισθησιολόγος-καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια και το σύλλογο διδασκόντων για το ενδιαφέρον και τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν κάθε φορά για την πολύπλευρη εκπαίδευση των μαθητών τους.

Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε έμπρακτα ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από την εφηβική ηλικία, θέτει τα εχέγγυα για «περισσότερη» υγεία του πληθυσμού στο μέλλον.

Οι αγροτικοί Ιατροί Π.Ι. Γλώσσας Σκοπέλου
Κώτση Ελισάβετ
Τζιτζή Ευανθία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.