Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Σκιάθος | Θα διασωθεί το κτήριο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού;

Ένα μεγάλο ιστορικό κτήριο 520 τ.μ., σε οικόπεδο 1750 τ.μ., στο κέντρο της πόλης της Σκιάθου (στην οδό Ευαγγελιστρίας), με πολλές δυνατότητες για διαμόρφωση διαφόρων πολιτιστικών χώρων, το κτήριο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού μένει για δεκαετίες τώρα αναξιοποίητο να νεκρώνει. 
Τον Δεκέμβριο του 2002, ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός σταμάτησε να λειτουργεί, αν και αριθμούσε πάνω από 130 μέλη. Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στους όρους που έβαζε το νέο νομικό πλαίσιο και το οποίο υποχρέωσε τότε σε διάλυση εκατοντάδες συνεταιρισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός άφησε ένα χρέος για δάνειο περίπου 85.000 € στην Αγροτική τότε Τράπεζα και που στη συνέχεια πήγε στην Τράπεζα Πειραιώς. Τα μέλη του Συνεταιρισμού, παρ’ όλες τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου και με απόφασή της Γενικής τους Συνέλευσης παραχωρούσαν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα επί του υποθηκευμένου κτηρίου στον Δήμο Σκιάθου, με σκοπό να σωθεί το κτήριο για τη Σκιάθο.

Ο Σύλλογος Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι” από την αρχή της ανασύστασής του, είχε ζητήσει με έγγραφό του στον Δήμο (ΑΠ 4719/31.5.2010) να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να περισωθεί το κτήριο από την κατάσχεση της Τράπεζας, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων της Σκιάθου.

Με δεδομένο την πιεστική έλλειψη χώρων πολιτισμού, το κτήριο αυτό, στο κέντρο της πόλης της Σκιάθου, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί ως ένας πολιτιστικός πολυχώρος: βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων, Λαογραφικό Μουσείο, Εκθεσιακοί χώροι, αίθουσα συναυλιών κλπ.

Αναφέρουμε ότι πρόσφατα μας προσφέρονται 40 παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας που για την Έκθεσή τους χρειάζεται ο κατάλληλος χώρος. Θα μπορούσε να οργανωθεί άμεσα ένα ενδιαφέρον Μουσείο Παραδοσιακών Φορεσιών, αρκεί να βρισκόταν ο κατάλληλος χώρος.

Ο Σύλλογος Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι” έχει ζητήσει με έγγραφό του από τον Δήμο Σκιάθου να μας ενημερώσει σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα. Η διάσωσή του κτηρίου και η αξιοποίησή του για τον λαό της Σκιάθου είναι απολύτως αναγκαία. Το ζήτημα είναι σοβαρό και ο λαός της Σκιάθου έχει δικαίωμα να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώσει.

Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία
Πρόεδρος του Συλλόγου Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.