Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Τα Νηπιαγωγεία της Σκοπέλου επισκέφθηκαν υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τα Νηπιαγωγεία της Σκοπέλου επισκέφθηκαν πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Αναγνώστου και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Γιώργος Γούλας, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τις νηπιαγωγούς, διαπίστωσαν, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της παράταξης «άμεσης προτεραιότητας είναι η τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου σε όλη την επιφάνεια του αύλειου χώρου προς αποφυγήν ατυχημάτων, όπως επίσης η τοποθέτηση ξύλινου φράχτη προς την πλευρά διπλανού κτήματος και κιγκλιδώματος στην πλευρά του Παιδικού Σταθμού. Όσον αφορά στην κτιριακή υποδομή, πέρα από τον αναγκαίο αντισεισμικό έλεγχο, χρειάζονται συντήρηση τα κουφώματα και οι εσωτερικές πόρτες, αντικατάσταση παλιών σωμάτων καλοριφέρ, δαπέδων, διάνοιξη παραθύρων για αερισμό και φωτισμό των αιθουσών και της τουαλέτας στο 2ο Νηπιαγωγείο, ανανέωση των επίπλων. Αναγκαίος κρίνεται επίσης ο εμπλουτισμός των παραμυθιών και η προμήθεια νέων παιχνιδιών, ενώ εγκαίρως πρέπει να γίνονται η απόδοση των διαφόρων ποσών για τα λειτουργικά και οι προμήθειες για υλικά χειροτεχνίας, καθαριστικά, πετρέλαιο κλπ.

Στη συζήτηση με τις παιδαγωγούς αναδείχθηκε και το ζήτημα της ύπαρξης μόνιμης καθαρίστριας ή και επιστάτη καθ΄ όλη της διάρκεια της ημέρας, όπως και η αξιοποίηση του όμορου παλιού σχολικού κήπου για την εκπαίδευση των νηπίων, αλλά και για να είναι ασφαλής η προσέλευση και η αποχώρησή τους.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέδειξαν τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συρρίκνωσαν δραματικά τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, φορτώνοντας τα βάρη στους δήμους, με αποτέλεσμα οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επισκευαστούν ζημιές και ατέλειες ή να αναζητούνται χορηγοί.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την εφαρμογή της δίχρονης δημόσιας προσχολικής αγωγής με τη δημοτική αρχή της Σκοπέλου να τηρεί στάση «καλού μαθητή» προς το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ (ΝΔ) είχε προτείνει ακόμη και το πέρασμα της λειτουργίας των νηπιαγωγείων στους Δήμους.

Ως αναμνηστικό της επίσκεψης, οι υποψήφιοι παρέδωσαν τις Θέσεις του ΚΚΕ για την Προσχολική Αγωγή, ενώ κάλεσαν τις νηπιαγωγούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την αντιεκπαιδευτική πολιτική  των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των δημοτικών τους παρατάξεων, που βάζουν πλάτη για την εφαρμογή της, και να δυναμώσουν στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις εθνικές, όποτε κι αν γίνουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.