Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η Απόδραση | Το νέο βιβλίο του Αλοννησιώτη συγγραφέα Κώστα Μαυρίκη

Κυκλοφορεί με επιτυχία το νέο βιβλίο του Αλοννησιώτη συγγραφέα Κώστα Μαυρίκη με τίτλο «The escape», το οποίο εκδόθηκε κατ' αρχήν στην αγγλική γλώσσα, ενώ στο τυπογραφείο βρίσκεται η ελληνική έκδοση, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές καλοκαιριού 2019.

Το βιβλίο περιγράφει την Αλόννησο κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και την ηρωική στάση των Αλόννησιωτων. Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, από τα αρχεία των Γερμανών και των Συμμάχων. Περιγράφει γιατί στην περιοχή της Αλοννήσου σκοτώθηκαν πολλές εκατοντάδες Γερμανοί, την μάχη στα Σκάτζουρα και άλλα τοπικά πολεμικά γεγονότα.

Στο βιβλίο διαβάζουμε πώς οι Αλοννήσιοι περιέθαλψαν στην διέσωσαν ένα μεγάλο αριθμό Αυστραλών και Νεοζηλανδών, καθώς και την ταλαιπωρία και τα βάσανα που πέρασαν από του κατακτητές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, τις φυλακίσεις στον Βόλο, τις κακοποιήσεις γυναικών και τον θάνατο του τότε προέδρου του νησιού.

Ήταν η πρώτη μορφή σύσσωμης και αυθόρμητης αντίστασης, χωρίς κομματικές έριδες. Κανένας νέος σήμερα δεν γνωρίζει αυτά τα γεγονότα, τα οποία το βιβλίο παρουσιάζει, αναδεικνύοντας αυτή την δύσκολη εποχή, για να μάθουν οι νέες γενιές τον ηρωισμό των προγόνων τους, που οι ίδιοι το θεωρούσαν υποχρέωση τους.

Γραμμένο μυθιστορηματικά, αλλά με ιστορική τεκμηρίωση μπορεί να διαβαστεί από όλους αρκετά ευχάριστα.

Το βιβλίο μέχρι τώρα έχει κάνει αρκετές πωλήσεις σε Αυστραλία, Αγγλία, Ν. Ζηλανδία και Γερμανία.

Την αγγλόφωνη έκδοση και από τις αρχές καλοκαιριού την ελληνική (Η Απόδραση), μπορείτε να την προμηθευτείτε από το Μουσείο Αλοννησου.
admin@alonissosmuseum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.