Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξης "ΣΚΟΠΕΛΟΣ όλοι μαζί" και υποψήφιου Δήμαρχου Δημήτρη Ευσταθίου

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες" παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης "ΣΚΟΠΕΛΟΣ όλοι μαζί" και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ευσταθίου, απαντώντας σε ερωτήσεις σε θέματα εμπειρίας διοίκησης, γνώσης των προβλημάτων του νησιού, αλλά και για τους "νέους" υποψήφιους που απαρτίζουν τον συνδυασμό. Θέλοντας να δώσει το στίγμα της προεκλογικής και μετεκλογικής προσπάθειας του ίδιου και το συνδυασμού του επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι «ένας τόπος είναι ισχυρός όταν είναι ενωμένος»! 

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:
Πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα;
Έχετε εμπειρία σε θέματα διοίκησης; 
Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά απορρέει από την αγάπη που έχω γι΄αυτό τον τόπο αλλά και για τους πατριώτες μου. Όσον αφορά την εμπειρία της διοίκησης, εγώ τουλάχιστον στην επαγγελματική μου πορεία, έχω διοικήσει και αυτοδιαχειριστεί ανθρώπινες ψυχές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο Δήμος, πρέπει να ξέρετε, απαιτεί και τα δύο. Και σ΄ αυτό έχω απόλυτη εμπειρία. Πρέπει όλοι, όσοι ζουν και εργάζονται σ΄ αυτό το νησί, να νιώσουν ότι δραστηριοποιούνται  μέσα σ΄ ένα υγιές και δίκαιο περιβάλλον, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν από το μετερίζι τους. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και να νιώσουμε μαζί τους υπερήφανοι.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είστε “καινούργιος” στο νησί.
Πόσο καλά πιστεύετε ότι γνωρίζετε την Σκόπελο και τα προβλήματά της;

Καταρχήν είμαι γέννημα θρέμμα Σκοπελίτης. Τελείωσα τις λυκειακές τάξεις στο νησί και μετά ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Όλα αυτά τα χρόνια οι επισκέψεις μου στο νησί ήταν πολύ τακτικές και όπως είναι φυσικό, η επαφή μου με τους συμπατριώτες μου ήταν πολύ συχνή. Είχα επομένως άμεση γνώση των προβλημάτων της πόλης της Σκοπέλου αλλά και όλου του νησιού, αφού η καταγωγή της συζύγου μου είναι από τη Γλώσσα.
Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σοβαρότερα προβλήματα του δήμου Σκοπέλου και ποιες λύσεις προτείνετε για την αντιμετώπισή τους; 
Τα προβλήματα του νησιού είναι πολλά. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι έχει  χάσει την ταυτότητά και σε επίπεδο καθημερινότητας αλλά και σε επίπεδο πολιτισμού. Κι όπως είναι φυσικό, όταν ένας τουριστικός προορισμός δεν έχει ταυτότητα, το πλήγμα είναι φοβερό. Ξέρετε κάτι; Το μεγαλύτερο έργο που θα κληθούμε να διαχειριστούμε, όταν μας εμπιστευτούν το Δήμο μας, είναι να επαναφέρουμε την κοινωνική συνοχή, γιατί μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες γίνονται δημιουργικές.
Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα ταλαιπωρούν τους Σκοπελίτες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε ότι εσείς θα τα καταφέρετε εκεί που άλλοι δεν είχαν αποτελέσματα;
Πιστεύουμε, πάνω απ’ όλα, στην όρεξη που έχουμε και στις δυνάμεις μας. Είμαστε ένας συνδυασμός καθαρά αυτοδιοικητικός χωρίς αγκυλώσεις και υποσχέσεις, όλοι μας λάτρεις της συλλογικότητας. Δεν είμαστε ένας κουρασμένος συνδυασμός που παλεύει χρόνια για την εξουσία. Όλα αυτά τα συστατικά μας καθιστούν κατάλληλους και αισιόδοξους.
Από τη μέχρι τώρα επαφή σας στους 3 οικισμούς της Σκοπέλου, τι ζητούν περισσότερο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες να διαθέτει ο νέος δήμαρχος
Όλοι οι Σκοπελίτες ζητούν ένα Δήμαρχο που σε καθημερινή βάση θα είναι δίπλα τους να ενημερώνετε για τα προβλήματά τους και να βρίσκει άμεσα λύσεις. Επιπρόσθετα, ένα Δήμαρχο οραματιστή ο οποίος θα δώσει ώθηση στο νησί ώστε η Σκόπελος να πάρει την θέση που της αξίζει.
Τι νομίζετε ότι έχει άμεσα ανάγκη η Σκόπελος; 
Η Σκόπελος χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό όσον αφορά τον τουρισμό, στοχευμένες δράσεις, άμεση προβολή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό το λόγο, όταν μας εμπιστευτούν το Δήμο θα συγκροτήσουμε άμεσα ειδική επιστημονική ομάδα η οποία θα αναλάβει το σύνολο των λειτουργιών του τουριστικού προϊόντος πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί.
Με δεδομένη την σημερινή εικόνα του Δήμου μας, τι στόχο βάζετε, εφόσον εκλεγείτε, για το τέλος της τετραετίας; 
Στόχος μας είναι με τις άμεσες παρεμβάσεις μας να έχουν λυθεί μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας. Και φυσικά,  ένα συνολικό σχέδιο δράσης, παρακαταθήκη  για τον τόπο.
Υπάρχουν υποψήφιοι σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιό σας, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ένα πρόβλημα αυτό; 
Απεναντίας είναι προτέρημα. Γιατί όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να συμβάλουν με τις γνώσεις τους και τις προτάσεις τους  στην πρόοδο του νησιού.
Ποιες είναι οι βασικές θέσεις του προγράμματός σας; 
Εκτός των προαναφερθέντων, χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης διάφοροι τομείς όπως υγεία, παιδεία, αθλητισμός, προσβασιμότητα, καθαριότητα, διαχείριση αποβλήτων και πολλά άλλα τα οποία θα ξεδιπλώσουμε στο πρόγραμμά μας.
Ευρύτερη συνεργασία για την διοίκηση του νησιού, με ποιους από τους υποψήφιους συνδυασμούς, πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε, λόγω «Κλεισθένη»;
Είμαστε ένας συνδυασμός της συνεργασίας. Άλλωστε το όνομα του συνδυασμού μας (Σκόπελος όλοι μαζί) το καταδεικνύει.
Θέλετε να κρίνετε το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής;
Το έργο κάθε Δημοτικής αρχής το κρίνει ο λαός και μόνο. Το σίγουρο είναι ότι  οτιδήποτε θετικό βρούμε θα το συνεχίσουμε.
Γιατί ο Σκοπελίτης να ψηφίσει τον συνδυασμό “Σκόπελος | Όλοι μαζί!»;
Το όνομα του συνδυασμού μας είναι «ΣΚΟΠΕΛΟΣ όλοι μαζί» και διαχρονικά έχει αποδειχθεί:
«H ισχύς εν τη ενώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.