Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Α. Καραμανλή: To Κέντρο Υγείας Σκοπέλου καταρρέει από έλλειψη συντήρησης και αδιαφορία

Άρθρο της 
Αγάπης Καραμανλή,
Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου,
για την Περιφερειακή Ενότητα των Σποράδων
με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νικόλαο Τσιλιμίγκα

Η επίσκεψη του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου γεννά ουσιαστικά ερωτήματα σε κάθε πολίτη, πόσο μάλλον σε κάποιον που θέλει να εκπροσωπήσει τους πολίτες ως Πολιτική Αρχή και θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία τους, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και να νοιάζεται για την προάσπιση του κοινού οφέλους.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ!
Η απαξιωμένη κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας καταρρέει από την έλλειψη συντήρησης, από την αδιαφορία της εκάστοτε Πολιτικής Αρχής, Δημοτικής ή Περιφερειακής, που αρέσκεται να υπεκφεύγει της ανάληψης συγκεκριμένων ευθυνών και να ισχυρίζεται διαρκώς ότι είναι ¨η άλλη Αρχή” στην οποία το Κέντρο Υγείας πρέπει να απευθυνθεί για τις ανάγκες του.

Αυτό συμβαίνει την στιγμή που η μία πτέρυγα του Κέντρου Υγείας, που περιλαμβάνει το Παιδιατρικό Τμήμα, το Οδοντιατρείο και το γραφείο του Διευθυντή είναι εντελώς ακατάλληλη να φιλοξενήσει ασθενείς και να παρέχει ιατρική βοήθεια λόγω προχωρημένης υγρασίας και πλήρους κατάρρευσης τμήματος της σκεπής.

Το Παιδιατρικό Τμήμα σήμερα έχει μεταφερθεί και καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο στο Παθολογικό Τμήμα ώστε η γιατρός να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί, χωρίς πρόσβαση στον ζωτικό χώρο θεραπείας του τμήματος της.

Η παρατεταμένη υγρασία είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς, κυρίως όμως για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό, όλους όσους παραμένουν στο χώρο ώρες και ημέρες ολόκληρες προσφέροντας τα μέγιστα και ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο, σε πείσμα των ελάχιστων υποδομών, που τους δίνονται από την Πολιτεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα σε ένα κτίριο που σταθερά καταρρέει.

Κανένας από τους ιθύνοντες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δήμος και Περιφέρεια - δεν κάνει το θαρραλέο βήμα να αναλάβει το πολιτικό κόστος, να συνάψει  το σχέδιο συντήρησης του κτιρίου και να το υλοποιήσει.
Γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό εμπόδιο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου αυτού.
Εκτός από τις συνηθισμένες θλιβερές δικαιολογίες.

Η απαξία των υποδομών αποτυπώνεται στην μη συντήρηση της γεννήτριας, η οποία πλέον δεν λειτουργεί και υποχρεώνει το Κέντρο Υγείας σε διακοπή ρεύματος όταν αυτή συμβαίνει στο δίκτυο.
Στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, που δεν συντηρείται και δεν λειτουργεί.
Στην μη χρήση ενός πλήρους εξοπλισμένου Ακτινολογικού γιατί δεν υπάρχει αρμόδιος Ακτινολόγος.

Ενδεικτικά το συνολικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας καλύπτει κατά 44% τις συνολικές ανάγκες σύμφωνα με την τελευταία γνωστοποίηση που κατέθεσε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Μερικά μέτρα παρακάτω φωταγωγείται το Ασκληπιείο της αρχαίας Σκοπέλου. Η ανάδειξη του, που έγινε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην θεραπεία και την ίαση.
Πόσο ανακόλουθη είναι με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Σκόπελο στον χώρο της Υγείας, στον ιερό ναό της. Ο ασθενής σήμερα βρίσκει εκεί γενναίους θεραπευτές και λειτουργούς, πιστούς στην επιστήμη τους και τον άνθρωπο και ταυτόχρονα την πλήρη απαξία του ίδιου του θεσμού και του ζωτικού του χώρου.

Για το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ακόμη μερικές προεκλογικές εξαγγελίες.

Σήμερα, όποιος αιτείται την εμπιστοσύνη των πολιτών και την ψήφο τους, είτε για την Δημοτική Αρχή είτε για την Περιφερειακή Αρχή, οφείλει να δεσμευτεί με τρόπο ξεκάθαρο στην υπόθεση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.