Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά σκοπελίτικης Τυρόπιτας | Σήμερα η βραδιά σκοπελίτικου τραχανά

ΔΕΙΤΕ 45 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η επιτυχημένη ιδέα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της "Σκοπελίτικης Εβδομάδας", για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία, στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης, όπου το βράδυ της Παρασκευής 16-8-2019, εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν την διαδικασία παρασκευής της περίφημης σκοπελίτικης Τυρόπιτας και την δοκίμασαν δωρεάν.
Σκοπελίτισσες κυρίες έδειξαν πως γίνεται η ζύμη, πώς ανοίγεται το φύλλο και πως φτιάχνεται η σκοπελίτικη τυρόπιτα, η οποία τηγανίστηκε σε καυτό λάδι και μοιράστηκε δωρεάν σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Δεν παρέλειψαν όμως να πουν και το “μυστικό” που την κάνει μοναδική και δεν είναι άλλο από το υπέροχο σκοπελίτικο τυρί, που γίνεται με γάλα από την αίγα φυλής Σκοπέλου και παρασκευάζουν οι Σκοπελίτες κτηνοτρόφοι εδώ και πολλά χρόνια.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ:

Σάββατο 17/08
Σκοπελίτικος Τραχανάς,
στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, στις 8.30 μ.μ. Κτηνοτρόφοι της Σκοπέλου, ετοιμάζουν τον τραχανά και τον προσφέρουν στο κοινό.

Κυριακή 18/08 Αναπαράσταση Σκοπελίτικου Παραδασιακού Γάμου,
κάτω από την Παναγία του Πύργου στο Παλιό Λιμάνι στις 8.30.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 8.30 με το στόλισμα της νύφης, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και κεράσματα.  Είσοδος Ελεύθερη.