Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Πλωτό μέσο για τις αντιπυρικές ζώνες στις Σποράδες ζητά η Αντιπεριφερειάρχης

Επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ζητώντας τη διάθεση πλωτού μέσου, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα στις Βόρειες Σποράδες.
Στην επιστολή της η κα Κολυνδρίνη αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων υπάγονται διοικητικά οι νήσοι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος (καθώς και οι μικρότερες κυρά- Παναγιά, Σκάντζουρα κλπ). Λόγω περιορισμένων δρομολογίων των ακτοπλοϊκών γραμμών στα ως άνω νησιά παρακαλούμε για την διερεύνηση δυνατότητας μεταστάθμευσης πλωτού μέσου αρμοδιότητάς σας, το οποίο θα δύναται να μεταφέρει τόσο μηχανήματα έργου για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών όσο και πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού, κατ’ελάχιστον τις ημέρες όπου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ είναι κατηγορίας 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) ή 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ) για τις Βόρειες Σποράδες.

Ειδικότερα τονίζονται τα κάτωθι:

α) Να δύναται να μεταφέρει 8 Πυροσβεστικά Οχήματα, 3 Υδροφόρες και 3 Φορτωτές.
β) Να ευρίσκεται αγκυροβολημένο στον Εμπορικό Προβλήτα Λιμένος Βόλου αμέσως μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς , ήτοι 13:00 , και ως της λήξεως ισχύος του χάρτη ήτοι 13:00 της επομένης ημέρας.

To ως άνω αίτημα καθίσταται εξαιρετικά επείγον, τόσο λόγω της πυκνής βλάστησης που χαρακτηρίζει τα νησιά των Βορείων Σποράδων σε συνδυασμό με τις χιλιάδες τουριστών που τα επισκέπτονται , όσο και των συμπερασμάτων που προέκυψαν μετά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (δυστοκία μετάβασης οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στις Β. Σποράδες)

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη.

Η Αντιπεριφερειάρχης
ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων
Κολυνδρίνη Δωροθέα »