Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Καθησυχαστικός ο ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο

Τοποθετήθηκε και εφεδρική γραμμή για εξάλειψη κινδύνου από νέα διακοπή
Αντιμετωπίστηκε πλήρως το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο, που έμεινε χωρίς ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας βλάβης στο Πήλιο.

Το πρόβλημα αφορούσε το ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια Μέσης Τάσης που ηλεκτροδοτούν την Σκιάθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στις επιχειρήσεις και στους απλούς καταναλωτές.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με παρεμβάσεις των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, ηλεκτροδοτήθηκε η Χώρα, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα πιο δύσκολα σημεία της Σκιάθου, όπως το Μανδράκι και ο Ασέληνος.

Λόγω τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι η Σκιάθος αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 100% και τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 45.000, ο ΔΕΔΔΗΕ «έριξε» στη σύνδεση του νησιού και τρίτη εφεδρική γραμμή Μέσης Τάσης ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος νέας διακοπής στην ηλεκτροδότηση του νησιού ξανά Σκιάθου.

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος συνέβαλε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της συνεργεία, που βοήθησαν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την εξάλειψη του προβλήματος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Σκιάθου τονίζει ότι τα συνεργεία του εντόπισαν βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο του νησιού σε σημείο πλησίον του Ξενοδοχείου Skiathos Palace και άμεσα απομόνωσαν τη βλάβη και ξεκίνησαν την επανηλεκτροδότηση των πελατών που επηρεάστηκαν, από τη δεύτερη γραμμή τροφοδοσίας Μέσης Τάσης του νησιού.

Επίσης αναφέρει ότι οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς μέχρι αυτή την ώρα, προκειμένου να έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη που προέκυψε στη γραμμή Μέσης Τάσης μέχρι τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα διαρκούς εφεδρικής τροφοδοσίας.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, οι οποίες σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 στις περίπου 21.40, λόγω βλάβης που προέκυψε σε γραμμή Μέσης Τάσης, διευκρινίζει ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12.00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχληση τους