Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Διαμαρτυρία για την απουσία Πρακτορείου πώλησης εφημερίδων και περιοδικών στη Σκόπελο

Η απουσία Πρακτορείου Τύπου (εγχώριου και ξένου), θλιβερό γεγονός του τελευταίου χρόνου για την Σκόπελο, αποτελεί συνώνυμο της παρακμής και της πολιτισμικής οπισθοδρόμησης, καθώς στερεί από τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού τη δυνατότητα επικοινωνίας, μέσω των εφημερίδων, με τον κόσμο και ψυχαγωγίας, μέσω των περιοδικών ποικίλης ύλης, που μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι διέθετε το νησί για το αναγνωστικό κοινό.

Επιπρόσθετα υποβαθμίζεται ο κοινωνικός ρόλος του Πρακτορείου, καθώς η απουσία του ελαττώνει την δυνατότητα κοινωνικοποίησης, των κατοίκων, που σε μη τουριστικές περιόδους βιώνουν απομόνωση.

Άς μην ξεχνάμε ότι αφενός δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες για την ενημέρωσή τους (λόγω ηλικίας ή απλά έλλειψης σχετικής τεχνογνωσίας) και αφετέρου ότι ο Τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ειδησεογραφίας ως προς την απρόσκοπτη διακίνηση της πληροφορίας.

Η απουσία μιας κατηγορίας του λοιπόν δίνει βήμα στον σκοταδισμό, ο οποίος προάγει τη χειραγώγηση του πολίτη, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο υπόβαθρο για μια πολιτισμικά ανενεργή κοινωνία.

Ως μόνιμος επισκέπτης του νησιού τα τελευταία χρόνια αιτούμαι, ώστε η Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα για την άμεση επαναλειτουργία Πρακτορείου Τύπου, καθώς η έντυπη ενημέρωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη. 

Γιώργος Χαλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Οκτ. 2018) ΜΕ ΚΛΙΚ:

Χωρίς εφημερίδες και περιοδικά η Σκόπελος