Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Την καραμέλα της "καμένης γης" χρησιμοποιεί η νέα δημοτική αρχή

Η ΛΑ.Σ. για την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής
Σύντομα θα διαπιστώσουν πόσο ασφυκτικά είναι τα περιθώρια για την επίτευξη των αιματοβαμμένων δημοσιονομικών πλεονασμάτων αλλά και τι σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Την πεπατημένη οδό «παραλάβαμε καμένη γη» φαίνεται να επιλέγει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Περίσσης, χαμηλώνοντας τον πήχυ των προσδοκιών που καλλιέργησε με το μεγαλεπήβολο προεκλογικό του πρόγραμμα. Με μεγάλη επιμέλεια, είναι αλήθεια, φρόντισε στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον ίδιο και την παράταξή του στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που ψήφισε όλους τους προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όπως και τις τιμολογιακές πολιτικές της ΔΕΥΑ. 

Αθώωσε, επίσης, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο-στενό κορσέ στην Τοπική Διοίκηση που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου διαχρονικά συμμορφούμενες με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» μέχρι τον «Κλεισθένη», με περικοπές στη χρηματοδότηση, δραματική υποστελέχωση και ευέλικτες μορφές εργασίας,  ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και ασήκωτα τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων για την τόνωση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Από την πλευρά της η μείζων αντιπολίτευση του κ. Ευσταθίου εφηύρε νέου τύπου μαθηματικά ανεβάζοντας το εκλογικό σώμα στο 121,78% και διάνθισε τα συνήθη  περί  «αυτοδιοικητικών σχημάτων» με ολίγη από «αγωνιστικότητα». Επιβεβαίωσε και με αυτόν τον τρόπο ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις περί άλλου, βελτιωμένου ή και «νόμιμου» διαχειριστικού μοντέλου της κατάστασης αλλά και να εγγράψει υποθήκες υποτυπώδους αντιπολιτευτικού λόγου.

Σύντομα θα διαπιστώσουν και οι δύο πόσο ασφυκτικά είναι τα περιθώρια για την επίτευξη των αιματοβαμμένων δημοσιονομικών πλεονασμάτων αλλά και τι σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κάτι για το οπαίο δεσμευτήκαμε και τηρήσαμε με συνέπεια στη δεκάχρονη πορεία μας και επαναλάβαμε με τον πιο επίσημο τρόπο και προχθές με τη δήλωση που κατέθεσε σύσσωμος ο συνδυασμός μας:
«στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Συμβούλιο Κοινότητας και έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες  του λαού»
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Σκόπελος, 26-8-2019