Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Χιλιάδες μετανάστες στον Έβρο και τα παράλια

Έκλεισε ο μεθοριακός σταθμός στις Καστανιές - Live εικόνα από τα σύνορα
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχουν μεταβεί στον Έβρο, προκειμένου να αναλάβουν τον συντονισμό των διαδικασιών για την ενισχυμένη επιτήρηση των συνόρων. Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα βρεθεί στη Μυτιλήνη, μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Χιλιάδες μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, τις αφρικανικές χώρες και την υπόλοιπη Αραβία, αλλά και το Πακιστάν καταφθάνουν στη συνοριακή γραμμή του Έβρου και συγκεντρώνονται στα μικρασιατικά παράλια για να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα.
Οι δρόμοι γύρω από την Αδριανούπολη που οδηγούν στα σύνορα είναι γεμάτοι από μετανάστες κάθε ηλικίας, που σπεύδουν να επωφεληθούν από την απελευθέρωση των συνοριακών γραμμών της Τουρκίας, απόφαση που πάρθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν ήταν ξεκάθαρο πως το τουρκικό εκστρατευτικό σώμα στο Ιντλίμπ κατέγραφε σημαντικές απώλειες με δεκάδες νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματίες μετά από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων, αλλά και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.