Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ψήφισμα των μελών της Συνέλευσης του Συλλόγου Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι”

Τα μέλη της Συνέλευσης του Συλλόγου Σκιαθιτών “Οι Δύο Αλέξανδροι” της 5ης Φεβρουαρίου 2020, ύστερα από μακρά συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, εκφράζοντας τις ανησυχίες και τον προβληματισμό των κατοίκων της Σκιάθου σχετικά με καταγγελίες που δημοσιεύονται και άλλες που λέγονται επίσημα ή ανεπίσημα και αφορούν παραβιάσεις επιχειρηματικών δράσεων σε βάρος του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των πολιτών, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας. 
Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, τις σύγχρονες επιστημονικές τουριστικές  σπουδές και τα γεωγραφικά δεδομένα και μεγέθη του νησιού, βιώσιμη ανάπτυξη είναι η ήπια ανάπτυξη που σέβεται, προστατεύει και αναδεικνύει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και τα δικαιώματα των πολιτών. Το δόγμα “η ανάπτυξη για την ανάπτυξη” είναι αντιαναπτυξιακή αντίληψη, που αντιστρατεύεται την τοπική οικονομία και κοινωνία. Η ατομική επιχειρηματική ανάπτυξη δεν μπορεί να αντιβαίνει στην οικονομική ανάπτυξη των πολλών.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τον Δήμαρχο Σκιάθου και το Δημοτικό Συμβούλιο να  πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται, προκειμένου να διευθετηθούν τα παρακάτω θέματα:

Να ελέγχονται οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα οικήματα, σχετικά με τη διοχέτευση των λυμάτων και να λαμβάνονται μέτρα για την εφαρμογή των νόμιμων.

Με την ευθύνη του Δήμου, να γίνεται έλεγχος από επίσημο Δημόσιο φορέα στα απόβλητα αγωγών που χύνονται στη θάλασσα και τα δάση.

Με την ευθύνη του Δήμου, να γίνεται έλεγχος για τις αιτίες που ξηραίνονται και καταστρέφονται πεύκα και κουκουναριές, γεγονός που συμβαίνει πολύ συχνά πλησίον ανεγειρόμενων και μελλοντικών τουριστικών εγκαταστάσεων.

Να διασφαλίζεται η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων,  σε όλες τις παραλίες.

Να υποχρεωθεί η τουριστική επιχείρηση στην περιοχή του πρώην Ξενία και του πρώην κτήματος Γουλανδρή να αποδώσει στον Δήμο τις δημοτικές εκτάσεις που του ανήκουν, τους χώρους στάθμευσης οχημάτων στην Δυτική περιοχή των Κουκουναριών καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ελέγχους και «μπάρες» στις παραλίες Αμπελάκια και Κρασά (Μεγάλη και Μικρή Μπανάνα).

Το προεδρείο της Συνέλευσης

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.