Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SAJAM TURIZMA 2020 στο Βελιγράδι συμμετείχε η Spyrou Skopelos Experience

H “Spyrou Skopelos Experience” και η περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν δυναμικά στην 42η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT 2020 που πραγματοποιήθηκε στις 20-23 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Η έκθεση είναι μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις της Σερβίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, ενισχύοντας την τουριστική προβολή της Ελλάδας στη δυναμική αγορά της Σερβίας.

Φέτος συμμετείχαν 1.000 εκθέτες από 50 χώρες, ενώ επισκέφθηκαν την έκθεση 1.000 δημοσιογράφοι, καθώς και περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες. Η Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου διατηρεί την παράδοση για 40 και πλέον χρόνια και οικοδομεί σχέσεις συνεργασίας με εκθέτες και επιχειρηματικούς επισκέπτες. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα στελέχη της “Spyrou Skopelos Experience” παρουσίασαν σε τουριστικούς παράγοντες της Σερβίας, δημοσιογράφους και επισκέπτες της έκθεσης, την πλούσια πολιτιστική παράδοση και τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές της Θεσσαλίας και των Βόρειων Σποράδων.

Για τη χώρα μας, τα μηνύματα που προέκυψαν είναι εξαιρετικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γεώργιου Μιχάλη, Γενικού Διευθυντή της Spyrou Skopelos Experience, «Η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό για τους Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνον για τις θάλασσες και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, αλλά και για τον πολιτισμό, την ιστορία και τα θρησκευτικά της αξιοθέατα. Οι θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί που ενώνουν τις δύο χώρες είναι ισχυρότατοι».

Ο κ. Μιχάλης συνέχισε εκτιμώντας ότι το 2020 αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ αφίξεων Σέρβων τουριστών τόσο στις Βόρειες Σποράδες, όσο και στην Ελλάδα. «Ο απολογισμός της φετινής έκθεσης είναι αρκετά ενθαρρυντικός, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια χρόνια τη σταθερή δυναμική αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος των Σέρβων ταξιδιωτών για τη χώρα μας. Κατά τις επαφές που πραγματοποιήσαμε με τον βασικό μας συνεργάτη στη Σερβία, που συμβαίνει να είναι και ο μεγαλύτερος της χώρας, η Σκόπελος είναι Best Seller του φετινού θερινού προγράμματος».

Η Σερβία βρίσκεται σε τροχιά σταθερής οικονομικής ανάπτυξης. Με βάσει τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, το ΑΕΠ της αναμένεται να αγγίξει φέτος τα 137.294 δις. δολλάρια και το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα τα 19,792 δολάρια. Ο αριθμός των Σέρβων τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας πέρυσι έφθασε το ένα εκατομμύριο, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», 13.927 Σέρβοι επισκέφτηκαν αεροπορικώς τις Βόρειες Σποράδες το 2019, υπερδιπλάσια αύξηση σε σχέση με το 2018. 

Η “Spyrou Skopelos Experience” με 40 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην Ελληνική Τουριστική Αγορά συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση εκπροσωπώντας τα 5 καταλύματά της στην Σκόπελο. Συνδυάζοντας τη διαμονή στη Σκόπελο με τις τοπικές εμπειρίες, την πλούσια γαστρονομία, τις θεραπείες spa και τις υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες, η “Spyrou Skopelos Experience” προσφέρει ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενών της. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν επιπλέον την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από και προς τη Σκόπελο, αλλά και το καινοτόμο ψηφιακό πρόγραμμα Flight + Hotel + Transportation, προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς από και προς το Αεροδρόμιο της Σκιάθου στα καταλύματά της.