Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Συνταξιούχοι Σκοπέλου: Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!

Οι συνταξιούχοι της Σκοπέλου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα της Θεσσαλίας και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας.


Στέλνουν αγωνιστικό χαιρετισμό και δηλώνουν αποφασιστικά ότι οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά και από κοινού θα σταματήσουμε τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές και θα αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που χτυπούν βάναυσα το λαϊκό εισόδημα. 

Οι κοινοί αγώνες, η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο οργάνωσης και συσπείρωσης των λαϊκών δυνάμεων, αυτό που φοβούνται οι κυβερνώντες. Το σύνθημα: «Εργατιά-Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά!» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις για την παρακώλυση των κινητοποιήσεων αγροτών με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο μπλόκο της Νίκαιας στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και απαιτούμε από την κυβέρνηση ν’ αποσύρει άμεσα τις κλούβες ΜΑΤ και να ανοίξει όλους τους δρόμους που έχει κλείσει η ίδια η αστυνομία με τα μέτρα καταστολής.  

Αυτό δείχνει τον κατήφορο που έχει πάρει η Κυβέρνηση, αφού ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή προσπαθώντας να βάλει νέα εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των αγροτών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων  και όσων αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. 

Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν ως «εχθρό» τη φτωχή αγροτιά. Πρόσφατα το ίδιο έκαναν και με τους συνταξιούχους στις 14 Δεκεμβρίου 2021 στη μεγαλειώδη  παναττική συγκέντρωση. 

Στη συγκέντρωση αυτή σωστά αντιπαλέψαμε το αυταρχισμό και την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει με το κλείσιμο του δρόμου με κλούβες μετά από αρκετό καιρό μπροστά στην Βουλή. Σταθερά επιμείναμε και απαιτήσαμε να φύγουν οι κλούβες και η πορεία μας να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, πράγμα που έγινε και δεν τους πέρασε. 

Οι αγρότες αγωνιούν και παλεύουν για να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια και να μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Τα αιτήματά τους αφορούν όλο τον λαό που θέλει να έχει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του. Είναι δίκαια αιτήματα και πρέπει να ικανοποιηθούν τώρα:

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. 

Αποδεικνύεται ότι είναι μονόδρομος ένα αγροτικό κίνημα μαζικό και δυνατό σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να έχουμε αγώνες με αποτελέσματα και προοπτική!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.