Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Εκβρασμοί ζιφιών (Ziphius cavirostris) στη Κέρκυρα | 20-2-2022

Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών - ΑΡΙΩΝ ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες για την προσάραξη τουλάχιστον 2 ζιφιών (Ziphius cavirostris) σε παραλίες της Κέρκυρας.

Ήδη έχει ενημερωθεί η Κτηνίατρος του Δικτύου του ΑΡΙΩΝ η κα Αναστασία Κορονάκη για να κάνει αυτοψία. Επίσης, ενημερώθηκε ο Υφυπουργός κ. Αμυράς στο ΥΠΕΝ και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών - Πέλαγος. 

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι ΝΔ έως 4 μποφόρ και υπάρχει μεγάλη κίνηση από διασωστικά πλοία (λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο Euroferry Olympia) και εκτέλεση γεωφυσικών ερευνών για την εξεύρεση κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα. 

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του λιμεναρχείου και του ΑΡΙΩΝ για την πιθανή προσάραξη και άλλων κητωδών που εκβράζονται σε πλησιέστερες ακτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.