Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Οι κάτοικοι των Σποράδων θα συνεχίσουν τους χειμώνες να ταλαιπωρούνται από την λειψή και ακριβή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, για να «κονομάνε» οι εφοπλιστές


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, με επερώτησή της προς την περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, να ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο και τους κατοίκους της Αλοννήσου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου, τι ενέργειες έκανε ή σκοπεύει να κάνει προς την κυβέρνηση και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, ώστε να υπάρξει:

Τακτική και ασφαλής ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ιδιαίτερα για τους χειμερινούς μήνες, για τους κατοίκους και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, μιας και από τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως και κάθε χειμώνα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Βόλο, γίνεται μόνο με ένα καράβι ημερησίως, με συνέπεια οι κάτοικοι των νησιών να αναγκάζονται σε διανυκτερεύσεις στο Βόλο, για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, επιβαρυνόμενοι με δυσβάσταχτο κόστος, που αν χρειαστεί και μεταφορά Ι.Χ αυτοκινήτου, τότε εκτοξεύεται πολύ. 

Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, στρατευμένους, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες.

Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών.

Από την τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, δεν προέκυψε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια της περιφερειακής αρχής προς την κυβέρνηση και τους πλοιοκτήτες, για την επίλυση του μόνιμου προβλήματος της ανεπαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με τον Βόλο, κατά τους χειμερινούς μήνες, παρά μόνο ανακοίνωσε ότι τελειώνοντας ο χειμώνας, θα ξεκινήσει δρομολόγια και δεύτερο πλοίο και θα ενισχύονται τα δρομολόγια όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, δηλαδή όταν θα «κονομάνε» οι πλοιοκτήτες από την τουριστική κίνηση!

Μάλιστα ο περιφερειάρχης στη δική του παρέμβαση, ανέφερε ότι είναι ασύμφορο για τους πλοιοκτήτες το χειμώνα να βάζουν δεύτερο πλοίο, υπεραμυνόμενος της ανάγκης να επιδοτούνται γενναία οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.    

Και ενώ για το σοβαρό πρόβλημα συγκοινωνίας των κατοίκων των Σποράδων με τον Βόλο, τους χειμερινούς μήνες, δεν έκανε τίποτα η περιφερειακή αρχή, αναλώθηκε να μας περιγράψει ότι συνέβαλε καθοριστικά για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των Σποράδων με την Θεσσαλονίκη και την Εύβοια, για τους καλοκαιρινούς μήνες, για χάρη της τουριστικής κίνησης.

Κουβέντα δεν έβγαλαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, για την διεκδίκηση τους αιτήματος μείωσης κατά 50% όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που τα πληρώνουν ακριβά όσοι αναγκάζονται να ταξιδέψουν και πανάκριβα όταν έχουν και αυτοκίνητο και μάλιστα σε μια εποχή που ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια, την φτώχεια και την ανεργία. Όπως και για δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, στρατευμένους, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες. 

Η κ. αντιπεριφερειάρχης, μας ενημέρωσε ότι πριν 5 χρόνια είχε στείλει τον Υπουργό Ναυτιλίας και στον Υπουργό Παιδείας, επιστολή για να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές και πριν 3 χρόνια επιστολή προς την Attica Group, για χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων σε αθλητικών ομάδες του Νομού Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων!

Σε ότι αφορά τέλος για την διασφάλιση της δουλειάς με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών, τσιμουδιά. Μην θίξουμε και τα κέρδη των πλοιοκτητριών εταιρειών, τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, «μπουκώνει» με παχυλές επιδοτήσεις, τις εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές, αφορολόγητο πετρέλαιο, συσσωρεύοντας υψηλά κέρδη και από τις συνεχείς αυξήσεις των εισιτηρίων και την καθήλωση των αμοιβών των ναυτεργατών.

Το συμπέρασμα και για τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων και της Μαγνησίας, που πέρα από την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής τους, βασανίζονται και από το πρόβλημα της ελλιπούς και ακριβής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ιδιαίτερα το χειμώνα, είναι πως δεν πρέπει να περιμένουν την λύση των προβλημάτων τους, ούτε από την περιφερειακή αρχή, ούτε από την σημερινή και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, αλλά μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

10/2/2022

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓↓↓

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των Βορείων Σποράδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.