Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

«Λίμνες» τα σχολεία με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου!

[Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έλαβε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ είχε παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της θητείας της, διαφημίζοντας «μερεμέτια» σε συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς και προμοτάροντας ιλουστρασιόν φυλλάδια «πράσινης ανάπτυξης» την ώρα που οι καυστήρες θα λειτουργούν με «κόφτες»… ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ-ΘΡΙΛΕΡ ΘΕΑΤΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Στο ίδιο έργο-θρίλερ θεατές οι μαθητές και οι καθηγητές στο Λύκειο και το Γυμνάσιο Σκοπέλου, καθώς αποκαλύφθηκε  ακόμη μια φορά τόσο η γύμνια της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του κ. Περίσση όσο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ  και των προηγούμενων των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στο ζήτημα της αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων στα σχολικά κτίρια. 

Οσο και να προσπαθούν να πιπιλίσουν από το πρωί την «καραμέλα» των έντονων φυσικών φαινομένων τα στελέχη της, όπως κάνουν εξάλλου σε κάθε καταστροφή και τα πολιτικά τους αφεντικά, δεν μπορούν να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες.

Αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου και οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής στο μήνυμα της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριος 2022) ότι «Η φροντίδα των σχολικών μονάδων και η αναβάθμιση των υποδομών τους, αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα καθότι εκπαιδευτικός κι εγώ»…

Ηταν σε γνώση της Δημοτικής Αρχής τα σοβαρά προβλήματα μόνωσης των σχολικών κτιρίων που διαμόρφωσαν επικίνδυνες συνθήκες για μαθητές,  εκπαιδευτικούς και εξοπλισμό, αφού «μπάζουν» επί χρόνια με μια νεροποντή από παράθυρα και σκεπές μετατρέποντας σε «λίμνες» τις αίθουσες και «νεροτσουλήθρες» τις σκάλες, όπως τονίσαμε και παλιότερα αλλά και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έλαβε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ είχε παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της θητείας της, διαφημίζοντας «μερεμέτια» σε συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς και προμοτάροντας ιλουστρασιόν φυλλάδια «πράσινης ανάπτυξης» την ώρα που οι καυστήρες θα λειτουργούν με «κόφτες»…  

Ετσι βάζει πλάτη στη διαχρονικά  άθλια υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, που βάζουν στο ζύγι του κόστους την προστασία της ανθρώπινης ζωής και επιχειρούν να  μετακυλίσουν τις αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση για να βάζουν οι λαικές οικογένειες πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μη συμβιβαστούν με τη μιζέρια, να μην επιδείξουν καμιά ανοχή-αναμονή  σε πολιτικές και καταστάσεις που θίγουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Οργανωμένα, μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους συλλόγους γονέων και τους συλλόγους εκπαιδευτικών, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στη μόρφωση και τη δουλειά!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 01/12/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.