Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ασημόγλαρος από τον Νότιο Ευβοϊκό βρέθηκε στη Ρωσία!

Πριν από μερικές εβδομάδες, στο Krasnodar της Ρωσίας, ένας #Ασημόγλαρος έχασε τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα. Στο πόδι του, το άτυχο πουλί, έφερε ένα ειδικό δακτυλίδι που όταν διαβάστηκε από τους ειδικούς ξετύλιξε το κουβάρι μιας… γλυκόπικρης ιστορίας. 

Όπως αποκαλύφθηκε, τον Μάιο του 2010 ο συγκεκριμένος Ασημόγλαρος, νεοσσός ακόμα, είχε δακτυλιωθεί στο νησάκι Παρθενόπη του Νότιου Ευβοϊκού από την Ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο πλαίσιο Προγράμματος παρακολούθησης των γλάρων στις αποικίες του Νότιου Ευβοϊκού και του Σαρωνικού κόλπου.

Ο Ασημόγλαρός μας, με άλλα λόγια, αποδείχθηκε όχι μόνο ανθεκτικός στον χρόνο αλλά και δεινός ταξιδευτής αφού, 12 χρόνια μετά τη δακτυλίωσή του, βρέθηκε περίπου 2.600 χιλιόμετρα μακριά από τη μικρή νησίδα όπου γεννήθηκε!

Παρόλο που η ιστορία του είχε τραγικό τέλος, η εντυπωσιακή αυτή επανεύρεση αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον κρίσιμο ρόλο των δακτυλιώσεων και των προγραμμάτων παρακολούθησης για την κατανόηση του μαγικού κόσμου των πουλιών που δεν γνωρίζουν σύνορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.