Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Ένα Μινκ στον Κηφισό!

Το συμπαθές θηλαστικό έκανε βόλτες στα παγωμένα νερά του ποταμού.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΥΧΑΙΑ Ή ΑΣΤΟΧΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ
Ο φωτογραφικός φακός του Μάρκου Χουζούρη από το πρακτορείο EUROKINISSI «έπιασε» μια μοναδική στιγμή μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας· ένα Μινκ να κολυμπάει αμέριμνο στα παγωμένα νερά του Κηφισού!

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εκτρέφεται σε ειδικά εκτροφεία για τη γούνα του. Μινκ έχουν εντοπιστεί και παλαιότερα, αλλά σε λίμνες και υγρότοπους της βορείου Ελλάδας, όπου διατάραξαν την ισορροπία των φυσικών τοπικών οικοσυστημάτων.

Εκτιμάται ότι η εμφάνισή του στον Κηφισό* οφείλεται σε μάλλον τυχαία ή άστοχη απελευθέρωσή του από άτομο, που το φιλοξενούσε ως κατοικίδιο.

________

* Ο Κηφισός είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Αττικής με μήκος 27 χιλιόμετρα. Πηγάζει από το φυσικό κόμβο της Πεντέλης δυτικά της Εκάλης και ανατολικά των Θρακομακεδόνων και της Πάρνηθας και διχοτομεί την πρωτεύουσα μέχρι την εκβολή του στο Φαληρικό όρμο, στον Σαρωνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.