Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Σπύρος Κοσμάς: Η Μελισσοκομία είναι Έρωτας! [video]

Τι γυρεύουν οι τέττιγες στα μελίσσια;

«Η Μελισσοκομία είναι Έρωτας» μας λέει ο μελισσοκόμος Σπύρος Κοσμάς, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχουμε διαπιστώσει εδώ και πολλά χρόνια που τον γνωρίζουμε και έχουμε κατά καιρούς επισκεφθεί το μελισσοκομείο του.

Αυτή τη φορά οι τέττιγες πήραν τις κάμερες για να καταγράψουν όσα ο Σπύρος θέλησε να μας πει, από τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα πολλά χρόνια ενασχόλησής του με την μεγάλη του αγάπη, τη μέλισσα και τα προϊόντα αυτής, αλλά και τα πολλά βιβλία Ελλήνων επιστημόνων και ειδικών που μελετάει αδιάκοπα.

Στο μελισσοκομείο του Σπύρου Κοσμά στο Βαθύρεμα Σκοπέλου ο Σπύρος μας υποδέχθηκε εγκάρδια και μας ξενάγησε on camera στον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας,  για να καταγράψουμε κερήθρες, κελιά, μελίσσια, βασίλισσες, πρόπολη, γύρη, κερί και φυσικά μέλι.

Μας ενημέρωσε για τις ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό των παραπάνω προϊόντων, για την φροντίδα που χρειάζονται τα μελίσσια και για την αγάπη του γι΄αυτό που κάνει, δηλώνοντας «εραστής της Μελισσοκομίας».

Είδαμε πως παρασκευάζει κηραλοιφές και μυρίσαμε τα αρωματικά του σαπούνια. Ακόμα θαυμάσαμε την ξύλινη στάμπα με την οποία ο πατέρας του πριν από χρόνια «στάμπαρε» τα σαπούνια με την φράση «Ποιότης εξαιρετική - Σκόπελος»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.