Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Η Μάγδα Μαυρογιάννη παρουσιάζει ένα μουσικό αναλόγιο εμπνευσμένο από την εκρηκτική προσωπικότητα της Φρίντα Κάλο

Μέσα από τη μουσική, τα εικαστικά και την ιστορία μάς ταξιδεύει στη ζωή και το έργο της εμβληματικής Μεξικανής ζωγράφου. Μια ζωή στην υπερβολή, με πόνο και δημιουργία, όπου ο έρωτας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Η Φρίντα ζωγράφιζε αλλά υπέφερε. Aκόμη και την ασθένειά της τη ζούσε στην υπερβολή, δίνοντας στον πόνο της ένα σκοπό, μετατρέποντάς τον σε δημιουργία, προσπαθώντας να καταλάβει τη λογική των πραγμάτων. Η δύναμη του ταλέντου της τη βοηθούσε να συνεχίσει. 

Η ευρηματική ερμηνεία της ηθοποιού Ματθίλδης Μαγγίρα αναδεικνύει την ιστορία της Φρίντα Κάλο μέσα από τη σωματική της ιδιορρυθμία. Η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος πλαισιώνουν  μουσικά αυτό το ταξίδι της μεγάλης εικαστικού με μουσική από τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό. 

Ακούγονται έργα Άστορ Πιατσόλλα, Αλμπέρτο Χιναστέρα, Εϊτόρ Βιλλα-Λόμπος, Μανουέλ Πόνσε, Κάρλος Γκουασταβίνο, Ερνέστο Λεκουόνα, Ενρίκε Γρανάδος, αλλά και έργα Σοπέν, Πουλένκ κ.ά.

Κύκλος: Θέατρο στο Μέγαρο

Αίθουσα: Υποσκήνιο Β'

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

13.02.2023, 21:00

14.02.2023, 21:00

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Δευτέρα 23.01.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.