Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ι.Μ. Αγίου Ρηγίνου | Ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 το 5ο στάδιο της Αγιογράφησης (φωτογραφίες)

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αγιογραφήθηκε και ο περίτεχνος ξυλόγλυπτος χορός, έργο του Σκοπελίτη καλλιτέχνη Χαράλαμπου Κοχύλη

Υπέροχη η δουλειά που γίνεται από τους αγιογράφους Γιώργο Λαγάνη και Ηλία Πάντζιος, αποπνέει ηρεμία και πνευματικότητα.

Η αγιογράφηση, η οποία είναι καλλιτεχνικά άρτια και με σεβασμό στο ύφος και την αισθητική του ναού  ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και πραγματοποιείται κατά στάδια και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Δήμου με την ηθική και οικονομική αρωγή πολλών Σκοπελιτών, οι οποίοι συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν, θεωρώντας ότι η συνδρομή αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και βαρυσήμαντη ευλογία για τους ίδιους και για το νησί μας γενικότερα.

Το σπουδαίο αυτό έργο, έχουν αναλάβει οι γνωστοί αγιογράφοι Γιώργος Λαγάνης και Ηλίας Πάντζιος, οι οποίοι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται επαγγελματικά την Σκόπελο. Tο 2002 και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με την Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους οι δύο αγιογράφοι αγιογράφησαν τα δύο μετόχια της Ιεράς Μονής  στην Σκόπελο, τον Τίμιο Πρόδρομο στο Κοτρωνάκι και την Αγία Μονή. Η συνεργασία τους με Άγιο Όρος συνεχίστηκε για μια δεκαετία περίπου και οι δύο καλλιτέχνες αποπεράτωσαν έργα όπως της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος, άνω Γκατζέας, το ιστορικό προσκύνημα της σπηλιάς του πρώτου κοινοβιάρχου του Αγίου όρους  Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου καθώς και τα παρεκκλήσια των Αγίων Αναργύρων και του Τιμίου Προδρόμου και στο Ιερό κελίο του Νεροφορίου τον ναό του" Ευαγγελισμου της Θεοτόκου".

Άλλες τους δουλειές είναι ο Άγιος Χαράλαμπος Ραφήνας, τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Μάνη, η  Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καρλοβασίου Σάμου, ο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στον  Πειραιά,  καθώς και η αποπεράτωση του ενοριακού ναού Αγίου Χριστόφορου Πικερμίου Αττικής και της Αγίας Μαρίνας Πειραιά.

Οι δύο αγιογράφοι συνεργάζονται πολλά χρόνια και έχουν ζωγραφίσει πάρα πολλές φορητές εικόνες καθώς και ιδιωτικά παρεκκλήσια.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς πιστούς ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Αγιογράφηση της Ιεράς Μονής του Πολιούχου και Προστάτου του νησιού μας Αγίου Ρηγίνου, η οποία πραγματοποιείται κατά στάδια, ανάλογα με τις οικονομικής δυνατότητες. Ευγνωμονούμε για τη μέχρι τώρα στήριξη και εκ των προτέρων ευχαριστούμε οποιοδήποτε θελήσει να προσφέρει χρήματα "υπέρ της Αγογραφήσεως" της Μονής.»

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 6976487967




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.