Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Συστηματική δηλητηρίαση αδέσποτων γατιών στη Γλώσσα Σκοπέλου!

Τη Δευτέρα 5/12/2022 βρέθηκαν τρία γατιά δηλητηριασμένα στη Γλώσσα Σκοπελου, σε κατοικημένη περιοχή, 50 μέτρα από το Λούκι, ένα από τα κεντρικά σημεία του χωριού!


Τα τρία γατάκια φυσικά δεν τα κατάφεραν και ξεψύχησαν με βάναυσο τρόπο! Τα 2 από τα 3 ήταν μόλις 4 μηνών.

Οι δηλητηριάσεις στο χωριό γίνονται κατ' εξακολούθηση και πλέον έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές, φιλοζωικά σωματεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό! Οι κυρώσεις για αυτή την παράνομη ενέργεια είναι μεγάλες και η συγκάληψη επίσης είναι συνενοχή! Ενημερωθείτε για την ευθύνη που φέρετε σαν πολίτες στη διαχείρηση των αδέσποτων και εφαρμόστε το νόμο! 

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι στο χωριό εφαρμόζεται από εθελοντές προγραμμα μαζικών στειρώσεων επιχορηγούμενο από το εξωτερικό για να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων και να δωθεί μια ευκαιρία σε αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα να ζήσουν λίγο καλύτερα...

Μέχρι και για αυτή τη δράση των στειρώσεων υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από ντόπιους, οι οποίοι ενώ δεν θέλουν τις γάτες στη γειτονιά, δεν επιθυμούν και να στειρωθούν, επιλέγοντας να τις δηλητηριάζουν ή να τις μεταφέρουν σε κτήματα μακριά από το χωριό για να πεθάνουν από ασιτία!

Τέλος πολλά δεσποζόμενα σκυλιά ζουν μόνιμα δεμένα σε οικόπεδα, αυλές, κλουβιά, κλπ σε άθλιες συνθήκες· επίσης παράνομες πράξεις που διώκονται ποινικά!

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα νόμιμα και επιτέλους να ασχοληθούν με τα αδέσποτα, που είναι ευθύνη τους!

Η σωστή διαχείριση των αδέσποτων είναι δείγμα πολιτισμού!

Βανέσσα Ισαάκ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Μη δείχνετε καμία ανοχή σε άτομα που κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα! Είναι επικίνδυνα για κάθε ύπαρξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.