Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
«Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του νέου κύκλου αντι-ΔΑΣ μένους που ξεκίνησαν ομόθυμα η Συσπείρωση (ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ), η Δημοτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ) και η Ανεξάρτητη Κίνηση (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), από την επόμενη της λήξης της καταμέτρησης και συνεχίστηκε και μετά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ.
Είναι ξεκάθαρο ότι με τη γνωστή τακτική της βρώμικης επίθεσης που...
έχουν για συνήθειο οι συγκεκριμένες παρατάξεις θα πορευτούν απέναντι στη ΔΑΣ όλο το επόμενο διάστημα. Σας καλούμε, όπως ακριβώς κάνατε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, να τους γυρίσετε την πλάτη και στις χυδαιότητες και τα ψεύδη που έχουν ήδη αρχίσει να ξεστομίζουν.
Αυτό που ενώνει τις τρεις παρατάξεις είναι η συμπόρευσή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια στην παράδοση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων με την ουσιαστική συμφωνία και στήριξή τους στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τις δημοτικές αρχές. Όλοι μαζί συμφώνησαν στις συμβάσεις στο Δημόσιο, που ήταν η αρχή του τέλους για την μόνιμη και σταθερή εργασία, που διαχωρίζουν διαχρονικά τους εργαζόμενους σε  μόνιμους και συμβασιούχους. Στήριξαν το τερατούργημα του Καλλικράτη και καθησύχαζαν ότι τα μέτρα δεν θα πιάσουν τους εργαζόμενους στους Δήμους, άρα δεν χρειάζονται αγώνες. Είναι πολύ λερωμένη η φωλιά τους και έχουν θράσος οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και η παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην προχτεσινή κοινή τους ανακοίνωση, να επικαλούνται τα προβλήματα των εργατών για να προσθέσουν και μια …φιλεργατική πινελιά στον αντι-ΠΑΜΕ οχετό τους.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Είναι γνωστές σε σας οι μεθοδεύσεις των τριών παρατάξεων που προηγήθηκαν των αρχαιρεσιών στο Σύλλογό μας και πολύ περισσότερο όσα επακολούθησαν την μέρα της ψηφοφορίας στο Βόλο αλλά και το Σάββατο. Δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους τους γύρισαν την πλάτη και επέλεξαν τις δυνάμεις της ΔΑΣ για μια άλλη αγωνιστική ταξική πορεία του Συλλόγου μας, παρά το γεγονός ότι έκαναν κάθε προσπάθεια με τη στήριξη δημάρχου και αντιδημάρχων, να ανακόψουν την διαφαινόμενη δυναμική της Δ.Α.Σ - ΟΤΑ.
Όσα δεν πέτυχαν λοιπόν πριν επιχειρούν να κάνουν σήμερα με νέο στόχο: Τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο. Οι κατά τα άλλα θεματοφύλακες των διαδικασιών, όπως θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια το 47% των εργαζομένων, ούτως ώστε να αρπάξουν καρέκλες για να κρατήσουν το σύλλογο στην αγκαλιά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με κάθε τρόπο.
Αυτή η ξεκάθαρη κολεγιά αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στη προχτεσινή κοινή ανακοίνωση των δυο παρατάξεων αλλά και στην κοινή συνεδρίασή τους που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στο «Μεταξουργείο» με θέμα τη μεθόδευση του αποκλεισμού της ΔΑΣ από το προεδρείο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας καλούμε να βγάλετε συμπέρασμα από την ξεδιάντροπη κολεγιά των υπόλοιπων παρατάξεων στο Δ.Σ. Να ενισχύσετε το ΠΑΜΕ, βάζοντας στην άκρη εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, θα παρθούν και νέα μέτρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση η ΔΑΣ-ΟΤΑ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων στους δήμους, στην ανάπτυξη ταξικών αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης και για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης. 

1 σχόλιο:

  1. Ξερουμε οτι ολοι αυτοι που κατεβηκαν στις εκλογες των Ο.Τ.Α με τις σημαιες των παραταξεωντους την επομενη αρχισαν τις συνομιλιες για την συσπειρωσει ολων εναντια στο Π.Α.ΜΕ,1ον του ενοχλησε το θρυλικο ποσοστο που ελαβε 2ον η συμπεριφορα ολων των αλλων αυτοαποκαλουμενων αριστερων δυναμεων δινει απαντησει σε αυτους που πιπιλιζουν την καραμελα περι ενωσης της αριστερας,δεν ενωθηκαν οι του ΔΗΜ.ΑΡ,ΣΥΡΙΖΑ,κ.τ.λ σε επιπεδο Εργατουπαληλικο συνδυκαλιστικου φορεα αλλα αντιθετος συμπρατουν με τους μνημονιακους τις ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ αρα η απαντησει δωθηκε στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.