Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Let's Do It σε Σκόπελο, Γλώσσα και Σκιάθο

Οι Eθελοντές του Δήμου Σκοπέλου καλούν τους φίλους τους και όσους αγαπούν το περιβάλλον και το νησί μας να μετάσχουν στον καθαρισμό των παρακάτω παραλιών του νησιού την Κυριακή 29 Απριλίου 2012:
Παραλία Χώρας (Άμμος), Άγιος Κωνσταντίνος (Γλυφονέρι), Αγνώντας, Στάφυλος, Πάνορμος.
Οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου, στις 9.00 στο χώρο της πιάτσας των ταξί απ' όπου θα ξεκινήσουν, έχοντας μαζί τους ένα καπέλο, νερό, αντιηλιακό και γάντια. Σακκούλες για τη συλλογή των απορριμάτων θα μας προμηθεύσει ο Δήμος.
Ευχαριστούμε και Καλή Επιτυχία σε όλους!
Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» υποστηρίζει εκτός από την Εβδομάδα Καθαριότητας του Μαρτίου, την εθελοντική εκστρατεία Lets do it Greece 2012.
Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα...
σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται στην χώρα μας από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση».
Πιστεύοντας στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας, προωθούμε τους στόχους της δράσης Lets do it Greece 2012. Θεωρούμε ότι είναι μία ευκαιρία για όλες τις οργανώσεις, μικρές – μεγάλες και όλους τους ενεργούς πολίτες να συμβάλουν ενεργά στον εθελοντισμό για το περιβάλλον.
Την Κυριακή 29 Απριλίου αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα ΣΕΟ, τον Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού και με μεμονωμένους εθελοντές, τον καθαρισμό του βιότοπου των Κουκουναριών, αναδεικνύοντας την πανέμορφη φύση της προστατευόμενης περιοχής (Δίκτυο NATURA 2000). Παράλληλα, παροτρύνουμε τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Την δράση θα υποστηρίξει ο Δήμος Σκιάθου.
Σας καλούμε να ενημερωθείτε, να στηρίξετε και να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση Lets do it Greece 2012 στο http://www.letsdoitgreece.org
Η συμβολή σας είναι πολύτιμη και καθοριστική.
Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας θα συμμετάσχει στη διeθνή καμπάνια Let's Do It.
Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο, να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας
O Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας θα αναλάβει τη περιοχή του Λουτρακίου.
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί να βρίσκονται στο Λύκειο της Γλώσσας Σκοπέλου.
Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας
Συμμετέχοντας, ως Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας, στην καμπάνια Let’s do it (καθαρίζοντας για μια μέρα όλη τη γη) καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στην τοπική εκστρατεία για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για ένα ομορφότερο νησί.
Σας καλούμε την Κυριακή 29 Απριλίου, ώρα 10:00 π.μ. στην πλατεία της Ελευθερώτριας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο μας, σε μια μέρα να καθαρίσουμε τις παραλίες της δικής μας περιοχής.
Η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ


12 σχόλια:

  1. πολυ ομορφα τις υπολοιπες παραλιες ?

    θα γινει ξανα καποια ενεργεια η θα γινει απο γλωσσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν φαίνονται και οι περιοχές της Σκοπέλου στα σημεία δράσης, όπως φαίνονται οι κουκουναριές στην Σκιάθο;
    Μήπως έπρεπε να τις δηλώσουμε κάπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί εθελοντικά; Γιατί να στηριχθεί μια τέτοια κίνηση, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άνεργοι όλων των ηλικιών, στο νησί; Γιατί να μην πληρωθούν αυτοί που θα πάνε να καθαρίσουν; Ποιό είναι δηλαδή το τόσο σημαντικό μήνυμα για το μέλλον που θα πάρουν οι εθελοντές; Το οτι θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται;

    Βέβαια, δεν μπορώ να πω!Συμφωνώ πως οι συμβολή των εθελοντών είναι πολύτιμη μιας και... θα αναλάβουν να κάνουν εργασίες, απλήρωτοι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποιο φιλανθρωπικο ιδρυμα θα πληρωσει τους δεκαδες ανεργους να καθαρισουν την αμμο που ετσι κι αλλιως ειναι δουλεια του λιμενικου ταμειου?

      Διαγραφή
  4. αν ηταν ετσι ολα.. θεμα χρηματων τοτε οι παλιες γενιες δεν θα αφηναν, ουτε μοναστηρια, ουτε εκκλησακια πεζουλακια ,πλακοστρωτα,βρυσουλες , καλντεριμια τιποτα

    δεν χρειαζετε σε ολα γκρινια οποιος θελει μπορει να συμμετεχει , ειναι μεγαλη η χαρα του να προσφερεις οτι μπορεις στον τοπο σου και να χαιρεσε να ειναι καθαρος πρωτα απο ολα ο ιδιος αλλα και οι επισκεπτες του τοπου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο εθελοντισμος ειναι σταση ζωης.Προσφερεις χωρις να περιμενεις ανταλλαγμα. Εγω εχω αποθεματα αγαπης, γιατι εχω παρει αγαπη και ηρθε η σειρα μου να ανταποδωσω. ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ χωρις να ενοχλουμαι απ την αδιαφορια σας, απλως ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν φαντάζομαι να θέλει κανένας εθελοντής να εκκλησιαστεί την Κυριακή; Δεν προφταίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης οι πολίτες που συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα οι νεόι μαθαίνουν να αγαπούν και να εκτιμούν τον τόπο τους. Ο στόχος δεν είναι απλά να καθαριστούν εθελοντικά κάποιες περιοχές......είναι η αλλαγή νοοτροπίας...και η αλλαγή νοοτροπίας δεν έρχεται ούτε από τον καναπέ...ούτε από ορισμένους υπαλλήλους....έρχεται από τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες μέσω τέτοιν προσπαθειών. Καλό θα είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί καινα στηρίζουμε τέτοιες δράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.
      Μόνον όταν συμμετέχεις σε τέτοιες δράσεις καταλαβαίνεις και συνειδητοποιείς, αφενός τι σημαίνει προσφορά και αφετέρου να προσέχεις τον τόπο σου και κατ' επέκταση το περιβάλλον.

      Διαγραφή
  8. Χάρηκα που μπήκε και η Σκόπελος στα σημεία δράσης της διεθνή καμπάνια Let's Do It και συμφωνώ απόλυτα με τους δυο παραπάνω αναγνώστες της αγαπημένης μας εφημερίδας.
    Αυτό σημαίνει εθελοντισμός: Αλλαγή νοοτροπίας και γενικά στάση ζωής.
    Να μάθεις να αγαπάς τόσο τον τόπο σου, όσο και τους συνανθρώπους σου και να προσφέρεις όσο και όπως μπορείς, χωρίς να περιμένεις πάντα κάποιο αντάλλαγμα.
    Ας καταλάβουμε επιτέλους πως το χρήμα δεν είναι πάνω από όλους και από όλα και πως οι νέοι έχουν περισσότερη ανάγκη από αξίες.
    Συγχαρητήρια στο γραφείο εθελοντισμού. Μακάρι να γίνονται συνέχεια τέτοιες ενέργειες και κάθε φορά να συμμετέχουν σ' αυτές ακόμα περισσότεροι εθελοντές.
    Ε.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση...

    178 Εθελοντικές Οργανώσεις
    71 Δήμοι
    34 Σχολεία
    24 Εταιρείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.